Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διευκρινίσεις των Τοπικών Φορέων για το Info Kiosk μετά τις καταγγελίες X.Μαρίνη

- Advertisement -

Με Δελτίο Τύπου οι Τοπικοί Φορείς που συμμετέχουν στον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (L.T.O) εξηγούν τι συμβαίνει με το Info Kiosk του Ισμού μετά τις καταγγελίες X.Μαρίνη

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 


Το καλοκαίρι του 2018 τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO) του οποίου οι περισσότεροι τοπικοί φορείς όπως Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Ταξι κλπ., αποτελούν ενεργά μέλη, το Τουριστικό Περίπτερο (infokiosk) παροχής π ληροφοριών στους επισκέπτες του Ισθμού σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και εξυπηρετώντας σ ε 5 μήνες πάνω από 18.000 επισκέπτες, αναβαθμίζοντας σημαντικά την τουριστική περιοχή του Ισθμ ού.

Το Τουριστικό Περίπτερο αποτ ελεί ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ καιο σχετικός ορισμός του όρου υπάρχει στον Νέο Οικ οδομικό Κανονισμό, Ν. 4067/12, ΦΕΚ 79α/2 012, Άρθρο 2. 74. «Προσωρινή κατασκευή είναι η κατασκευή που αποτελείται εξ ολοκλήρου α πό ξηρή δόμηση και εγκαθίσταται σε ελαφρά βάσ η ή με σημειακή θεμελίωση επί του εδάφου ς, τοποθετείται και απομακρύνεται σε λυόμενα μέ ρη, δεν απαιτεί εκτεταμένη υποδομή ώστε να α λλοιώνει σοβαρά το φυσικό έδαφος και δεν απαι τεί μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων. Τοποθετείται για συγκεκριμένο σκοπό και διάρκεια σε οικοδομήσιμο ή μη χώρο»

Το οικόπεδο έχει μισθωθεί από την ΑΕΔΙΚ στον LTO, ενώτο Τουριστικό περίπτε ρο παραχωρήθηκεμε σύμβαση χρησιδανείου στον LT O προκειμένου να το τοποθετήσει στο παραπάνω οικόπεδο και η ΑΕΔΙΚ χρηματοδότησε την τοπο θέτησή του. Η Πολεοδομία Λουτρακίου εκδίδ ει στον LTO Άδεια Εργασιών Μικρής Κλίμακας γ ια την σύννομη τοποθέτηση του Περιπτέρου, δεδομένου ότι η λυόμενη κατασκευή δεν μπορεί να βγάλει μόνιμη οικοδομική άδεια εφόσον δεν αποτελεί μόνιμο κτίσμα, ενώ πληροί όλες τις νόμιμες προδιαγραφές ασφάλειας.

Το Τουριστικό Περίπτερο στηρίζεται από όλη την τοπική κοινωνία, εφόσον ο LTO αποτελείται και διαχειρίζεται από του φορείς αυτής, υποστηρίζεται και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποίαανέλαβε το Branding και την επίπλωση του Περιπτέρου,ενώ ο Δήμο ς Λουτρακίου Π-ΑΘ προτίθεται να χρηματοδοτήσε ι την ανάπτυξή του. Ο LTO με δικά του έξ οδα στελεχώνει και λειτουργεί το περίπτερο με διαν ομή εντύπων, προβολή τοπικών προϊόντων, video κ.α. με σκοπό την ΠΡΟΩΘΗΣΗ του προορισμο ύ, των αξιοθέατων, των εκδηλώσεων την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και την καταγραφή στατιστικών στοιχείων που συνδράμουν στην χάραξη της τουριστικής στρατ ηγικής. Στο Τουριστικό περίπτερο δεν υπάρχει καμία εμπορική ή άλλη δραστηριότητα πλην της προβολής των τουριστικών θεμάτων και την παροχή πληροφοριών στους χιλιάδες επισκέπτες της Διώρυγας του Ισθμού.

Ήδη από την έναρξη λειτουργίας του Τουριστικού Περιπτέρου έχουν καταγραφεί οι εθνικότητες που επισκέπτονται την περιοχή μας, το είδος των πελατών, δηλ. αν είναι οικογ ένειες, συνταξιούχοι, ζευγάρια, θεματικός τουρισμός κλπ, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων, στοιχεία τα οποία για τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο είναι θεμελιώδη. Για πρώτη φορά, μια συντονισμένη προσπάθεια στην οποία έχουν συμβάλει όλοι οι τοπικοί φορείς της περιοχής αποφέρει στατιστικά στοιχεία τα οποία αποτελούν δείγμα του τουριστικού προϊό ντος της ευρύτερης περιοχής. Οι τουρίστες και επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν οργανωμέ να για τις ομορφιές, τον πολιτισμό, τις δραστηριότητες του Νομού Κορινθίας, τόσο των ορεινών περιοχών, όσο και των

παραθαλάσσιων. Για το λόγο αυτόν, στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία και ευελπιστούμε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση γ ια την λειτουργία του Τουριστικού Περιπτέρου όλον τον χρόνοενώ καταδικάζουμε όποια προσπ άθεια δυσφήμισης και καταστροφής του, που βλάπτουν τα συμφέροντα του κλάδου και τη ν εικόνα της περιοχής μας

Τέλος, πιστεύουμε ότι το Τουριστικό Περίπτερο θα
αποτελέσει και το κίνητρο για την αναβάθμιση του Ισθμού, που ως τώρα δεν έχει
υπάρξει καμία προσπάθεια αναμόρφωσ ης της Εισόδου της Πελοποννήσου.
Οι Τοπικοί Φορείς,
Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου
Εμπορικός Σύλλογος
Ταξί Λουτρακίου
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας


- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απαντήστε μας κε Μαρίνη…??
    Ή θα την πάτε την υπόθεση μέχρι το Άρειο πάγο..!?
    Μια ζωή ΄΄ανιδιοτελής΄΄ – ανακατωσούρας ήσουν..!
    Για γέλια –και κλάματα λοιπόν η υπόθεση…!?

  2. Μην ασχολείσθε άλλο μαζί του!! Προχωρήστε μπροστά, ο άνθρωπος εκπέμπει αρνητική ενέργεια,εδώ κατέστρεψαν (η γενιά του) την Ελλάδα θα κολλωσουν στο Λουτράκι.

  3. Να αγιάσει το στόμα σου βρε αδερφε 822🤭😀Δεν το παίζουν τρελοί αλλά είναι που λέει και το τραγούδι !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog