Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μια εκπληκτική παράσταση στο Λουτράκι με τη μοναδική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν (εικόνες)

- Advertisement -
Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση πρόσφερε στους δημότες του ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν” είναι ένα μονόπρακτο, που η Χριστίνα Αλεξανιάν , συγκλόνισε το κοινό με την ερμηνεία της, ταξιδεύοντάς το, στο μακρινό 1915,

στα θλιβερά γεγονότα του πολέμου και της γενοκτονίας των Αρμενίων, έφτασε στο 1922, όπου η ιστορία έγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την καταστροφή της μάνας Σμύρνης  και του ξεριζωμού του Ελληνισμού..Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.

Το έργο
1915. Γενοκτονία των Αρμενίων.
Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές.Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια.Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων.
Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη…Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά.
Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.
Με τον φόβο και τον θάνατο…Με τα γέλια και τις χαρές…Με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της.Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία.Μια εκπληκτική ερμηνεία
Στο έργο η Χριστίνα Αλεξανιάν, απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο, τη ζωή της ηρωίδας, η οποία θάφτηκε στους Αγίους Θεοδώρους το 1991, καθώς ήταν η τελευταία επιθυμία της. Η Ανζέλ Κουρτιάν ήταν μητέρα της Νέλλης Χανικιάν, της γνωστής οικογένειας των Αγίων Θεοδώρων όπου διατηρούν ξενοδοχειακή μονάδα.
Το κατάμεστο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο που φιλοξένησε την παράσταση, έγινε για 90′ περίπου ένα ταξίδι στο χρόνο. Συγκίνηση. Ενα σφίξιμο στο στήθος ακούγοντας από την υπέροχη ηθοποιό, όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την εποχή, όπως ακριβώς καταγράφηκαν στο ομότιτλο βιβλίο “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν”.Ακόμη και τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο θέατρο, παρακολουθούσαν σιωπηλά !!
Στο τέλος της παράστασης το κοινό χειροκρότησε παρατεταμένα τη Χριστίνα Αλεξανιάν, η οποία είναι Αρμένικης καταγωγής, και όπως είπε χαρακτηριστικά με την ενσάρκωση αυτού του ρόλου, νιώθει πως τιμά τους δικούς της ανθρώπους..
Ευχαρίστησε το Δήμο που πρόσφερε την παράσταση στο κοινό του, ενώ δεν έκρυψε την συγκίνησή της για την παρουσία της κόρης της Ανζέλ Κουρτιάν, Νέλλης και του εγγονού της Κάρολου, στις πρώτες θέσεις του θεάτρου.
**Ευχαριστούμε το Μπάμπη Φλου για τις αποκλειστικές φωτογραφίες

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog