Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Μέθη του έρωτα»: ποίηση από την κα. Μαίρη Σουρλή

- Advertisement -


Διάσπαρτοι οι άνθρωποι του πνεύματος που κρατούν τον κόσμο να μην βουλιάζει και μεταξύ αυτών και η πεζογράφος-ποιήτρια κα. Μαίρη Σουρλή.

Αυτό νιώσαμε όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου με ποιήματα, «Μέθη του έρωτα», στο φιλόξενο μικρό θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου, την Κυριακή 03/02/2019.
Το βιβλίο παρουσίασαν οι κυρίες Συκά-Κοντόζογλου, Κραββαρίτη-Κουρούμαλη και ο κος. Καρούσος με ιδιαίτερες εύστοχες αναλύσεις.
Η κα. Σουρλή μεγαλωμένη στη Βαμβακού Λακωνίας ξενιτεύτηκε μια φορά Ελληνίδα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και επέστρεψε δύο φορές Ελληνίδα με την οικογένεια της στην Ελλάδα και διαμένει πλέον στο Μούλκι Κορινθίας.
Αυτή την αγάπη της στην πατρίδα της, στις αρχές και στις αξίες της ζωής περιγράφει στα έργα της και τις μοιράζεται μαζί μας.
Η κα. Σουρλή παρουσιάστηκε στα γράμματα το 2010 με το βιβλίο της (πεζό) με τίτλο «Το παιδί που νοστάλγησα». Ένα αυτοβιογραφικό αφήγημα γεμάτο συγκίνηση και ευαισθησία των παιδικών και εφηβικών της χρόνων.
Όλα αυτά τα περιέχει μια φράση του βιβλίου «Ω, Τι υπέροχο θα ήταν το ρολόι να είχε σταματήσει εκεί που γέρνει η θύμηση, στη ροδαλή τη νιότη».
Στο βιβλίο «Μέθη του έρωτα», η ποιήτρια με πολλά εκφραστικά εφόδια, τρόπους και τέχνη σε συναρπάζει και οδηγεί τον αναγνώστη στα μονοπάτια του ονείρου και φυλακίζει στην καρδιά του την ομορφιά της ζωής, της αγάπης το φως. Ο έρωτας είναι μόνιμος τροφός των στίχων της και στο χώρο του χορεύουν οι λέξεις μεθυσμένες.
Το έργο της είναι εικόνα και αντανάκλαση του πλούσιου εσωτερικού της κόσμου, της ωραίας ψυχής της που ονειρεύεται και λαχταρά. Το στοιχείο του συναισθήματος είναι κυρίαρχο, ο λόγος καθαρός, διαυγής και φωτεινός.
Χαρακτηριστικό των ποιημάτων της είναι η μεταφορά κάθε στίχου σε εικόνα, σε νέο αποτύπωμα.
Αυτές τις εικόνες τις παρουσίασε ο φωτισμένος σκηνοθέτης κος. Γιώργος Καρβουτζής με τους σπουδαίους ηθοποιούς της Σικυώνιας Σκηνής και τις μετέτρεψε σε κίνηση, ρυθμό, χορό, σε μουσική, σε μια αμφίδρομη κίνηση στίχου και εικόνας που το ένα γεννά το άλλο.
Ήταν μια εξαιρετική βραδιά, όπου έκλεισε με τις ευχές όλων μας προς την κα. Σουρλή να οδοιπορεί με τους στίχους της. Να είναι υγιής, δυνατή, να χαμογελά, να ονειρεύεται κι εμείς να ακουμπάμε στα έργα της.
Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog