Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης

- Advertisement -

Την τελευταία του πνοή άφησε χτες,χτυπημένος από τον καρκίνο, ο Γιάννης Πολυκανδριώτης, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού…

Γεννημένος το 1946 στο Αιγάλεω, ξεκίνησε να παίζει από μικρός μπουζούκι στο πλευρό του πατέρα του, αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη.

Οι λάτρεις του ρεμπέτικου τραγουδιού τον θυμούνται να παίζει το μπουζούκι του από το 1954 στο πάλκο του «Παράδεισου» μαζί με τον Στράτο Κουγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1958 στην «Ψάθα»  στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή, ενώ ακολούθησαν η «Λουζιτάνια», ο «Κήπος του Αλλάχ», ο «Περιβόλας» και το «Καν Καν».

Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως Σακελλαρίου, Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Μητσάκης,Παγιουμτζής, Τσαουσάκης, Μιχαλόπουλος, Αγγελόπουλος, Λύδια, Μενιδιάτης, Διονυσίου, Μοσχολιού, Πάριος, Κόκοτας, Βιολάρης και άλλοι.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του και στο θέατρο, δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, ο Κώστας Καρράς, ο Σταύρος Παράβας και ο Σωτήρης Μουστάκας.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε (8 Αυγούστου 2018) είχα την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά.Στο σπίτι κοινής μας φίλης και να παραχωρήσει συνέντευξη στο Loutrakiblog.gr, με αφορμή τα 60 χρόνια στη νύχτα !.Μου έκανε εντύπωση η απλότητά του, η αμεσότητά του και η αφοπλιστική ειλικρίνεια…
H κηδεία του θα γίνει σήμερα στην Αγγλία
Αιωνία σου η μνήμη, αγαπημένε μας !Καλό ταξίδι ….

Διαβάστε εδώ !
Αποκλειστικό:Γιάννης Πολυκανδριώτης : 60 χρόνια στη νύχτα ! Μια συνέντευξη από καρδιάς για όλους και για όλα ! (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό σου ταξίδι κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά σου στην Ελληνική μουσική. Για τους παλιότερους θυμίζω πως εμφανιζόταν στο κέντρο Λίντο στο Λουτράκι με τον πατέρα του Θόδωρο και τον αδελφό του Θανάση τη δεκαετία του '70.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog