Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθολικό αποκλεισμό της Πατρών–Κορίνθου ετοιμάζουν οι αγρότες του Αιγίου

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Αιγιαλείας. Όπως αποφάσισαν θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει την Πέμπτη, στις 16:00.  Σύμφωνα με το tempo24, οι αγρότες έλαβαν την απόφασή τους σε ευρεία συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί, άμεσα, συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

– Στον Πύργο Ηλείας, στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος του μπλόκου του Αγίου Γεωργίου, έξω από τον Πύργο Ηλείας, προχώρησαν στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φλεβάρη και για περισσότερο από μια ώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους. Στην διάρκεια της κινητοποίησης αποφάσισαν νέα συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου στον Άι Γιώργη έξω από τον Πύργο, την Παρασκευή 8 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., όπου θα προχωρήσουν και σε νέο αποκλεισμό του δρόμου.

– Στη Μεσσηνία, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης διοργανώνει συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 3 μ.μ. στο σταθμό της Μεσσήνης με τα αγροτικά μηχανήματα.

– Στον Ερύμανθο Αχαΐας, από σήμερα ξεκίνησε η συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στο Σταυροδρόμι καθώς και στον Κόμβο Λαδά, με στόχο την Πέμπτη 7 ή την Παρασκευή 8 Φλεβάρη να ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση τον κόμβο της ΒΙΠΕ στην Πάτρα. Εκεί θα καταφθάσουν και θα ενωθούν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας, παρατάσσοντας στο σημείο τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

– Στο Αίγιο, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στα Βενζινάδικα, όπου θα αποκλείσουν εξ ολοκλήρου το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Στους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες της Κέρκυρας

Απόφαση να μπουν δυναμικά στον «χορό» των κινητοποιήσεων, έλαβαν και οι αγρότες της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, αποφασίστηκε να συντονιστούν με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις συναδέλφων τους και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό θέμα τις τοπικές αγροτικές επιδοτήσεις, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.

ΠΗΓΗ:  protothema.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog