Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε περήφανοι για το μεγάλο μας έργο στον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο

- Advertisement -

Είναι προφανές ότι ενόψει των επικείμενων εκλογών ο κ. Μπέζος θεωρεί το χρόνο κατάλληλο για να εξαπολύσει ανοίκειες επιθέσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή του συμφέροντα.

Οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ως διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας αποτελεί ένα δημόσιο υπάλληλο που έχει διοριστεί προσωρινά σε μια θέση, όχι γιατί αξιολογήθηκαν οι ικανότητες και η εμπειρία του, αλλά γιατί κάποιος τον επέλεξε. Δεν νομιμοποιείται συνεπώς να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο, ούτε ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των πολιτών, αφού ποτέ δεν τον έχουν εκλέξει σε μια δημόσια θέση, ούτε ως δημόσιος ελεγκτής, εφόσον η πολιτεία έχει θεσμοθετημένες αρχές και δομές για το συγκεκριμένο σκοπό.

Η αλήθεια είναι μία και συγκεκριμένη. Ο κ. Μπέζος πραγματοποίησε τη μεγάλη μεταστροφή στη συμπεριφορά του και ξεπέρασε τα όρια στο δημόσιο λόγο του από τη στιγμή που τα «έσπασε» με την ΤΕΡΝΑ, την ανάδοχο εταιρεία του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Ενώ ο πατέρας του κ. Μπέζου διαφωνούσε ρητά με τη θέση εγκατάστασης της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων, ο ίδιος διαπραγματευόταν με την ΤΕΡΝΑ την πώληση του οικοπέδου, ιδιοκτησίας της οικογένειάς του, απαιτώντας το υπέρογκο ποσό των 700.000 ευρώ. Όταν ωστόσο οι απαιτήσεις του αυτές δεν βρήκαν ανταπόκριση από την εταιρεία, ο κ. Μπέζος προκειμένου να βρει ικανοποίηση θεώρησε σκόπιμο να επιτεθεί με απαράδεκτο τρόπο στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή εκθείαζε. Είχε μάλιστα προσφύγει στον κ. Τατούλη για στήριξη όταν διεκδικούσε την παραμονή του στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Η συμπεριφορά του αυτή αποτελεί ντροπή τόσο για τον ίδιο, όσο και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία ουδέποτε ενέργησε για τη διόρθωση της συμπεριφοράς του κ. Μπέζου, παρά το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τους είχε ενημερώσει για αυτή εγγράφως.

Σε ότι αφορά την ουσία των δηλώσεων του κ. Μπέζου του υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο Καλαμάτας, του οποίου είναι διορισμένος διοικητής, έχει προνομιακά ευεργετηθεί από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όχι γιατί ο ίδιος ωρίμασε μελετητικά τα απαιτούμενα έργα, αλλά γιατί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης το έθεσε σε προτεραιότητα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός της Πελοποννήσου στον οποίο έχει κομβική θέση.

Απ’ την άλλη πλευρά η Περιφέρεια έχει παρέμβει καθολικά στον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο με παρεμβάσεις τόσο σε νοσοκομειακές μονάδες, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, όσο και σε νοσοκομειακό εξοπλισμό, παρότι όταν ανέλαβε την πρωτοβουλία να επενδύσει πόρους από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμά της κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει με τέτοια επιτυχία. Η περιφερειακή αρχή αξιοποίησε μάλιστα και πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για το σκοπό αυτό. Επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας με τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενταχθεί, είναι υπό ένταξη και υπό αξιολόγηση και τα οποία αποδεικνύουν το σπουδαίο έργο που έχει επιτευχθεί.

Έχει υποχρέωση ο κ. Μπέζος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αντιδεοντολογική και αντιθεσμική του συμπεριφορά καθώς προσβάλλει τους πολίτες, το κύρος και το αίσθημα αξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης. Οφείλει επίσης να επανορθώσει δημόσια για όλα τα ψέματα που χρησιμοποίησε προκειμένου να «κερδίσει» λίγη ακόμα δημοσιότητα, θεωρώντας ότι με τη χειραγώγηση του δημόσιου διαλόγου θα επιτύχει την ικανοποίηση των υπέρογκων οικονομικών του αξιώσεων από την ΤΕΡΝΑ.

http://www.arcadianews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog