Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Α.Τ. Λουτρακίου επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος και μέλη του συνδυασμού “Αλλάζουμε ΜΑΖΙ”

- Advertisement -

Για τη Νέα Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών ”Αλλάζουμε ΜΑΖΙ”, η ασφάλεια των πολιτών και η καθημερινότητά τους, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη και ειρηνική λειτουργία του κοινωνικού συνόλου.
Η αστυνόμευση, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, είναι προϊόν του οποίου το αποτέλεσμα είναι προϋπόθεση πολλών παραγόντων καθώς τα οφέλη του είναι πολλαπλά και πιστοποιημένα σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Για το λόγο αυτό, την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, αντιπροσωπεία της Δημοτικής παράταξης ”Αλλάζουμε ΜΑΖΙ”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιωάννη Β. Καραπανάγο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και συναντήθηκε με τη Διοικητή, Αστυνόμο Β΄ Μάρθα Μυστακίδου, όπου αντάλλαξαν απόψεις τόσο για τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα, όσο και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε το Αστυνομικό Τμήμα να παρέχει αποτελεσματικότερα τις υπηρεσίες στον πολίτη, καθώς το αίσθημα της ασφάλειας αποτελεί σημαντική παράμετρο ανάπτυξης και ποιότητας ζωής.

Ευτυχής συγκυρία ήταν η παρουσία του Διευθυντού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Ταξιάρχου Σπυρίδωνα Σκλάβου, ο οποίος πραγματοποιούσε υπηρεσιακή επίσκεψη στο Τμήμα.

Για τον Συνδυασμό μας η Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια είναι έννομα και συνταγματικά θεσπισμένα αγαθά, που δικαιούται να απολαμβάνει κάθε Έλληνας πολίτης και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση. Ειδικά την περίοδο που ζούμε η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα, είναι δυστυχώς από τα κυριότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και ειδικότερα στις περιοχές εκτός Λουτρακίου, αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, είναι ένα γεγονός που έχει επισημανθεί, κατά καιρούς και έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής.

Πολλά τα αίτια που έχουν οδηγήσει στην ελλιπή αστυνόμευση. Μεταξύ αυτών η μεγάλη περιφέρεια αρμοδιότητάς του και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και μέσων. Αν και το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου δεν διαθέτει ούτε την προβλεπόμενη δύναμη αστυνομικών ούτε κατάλληλων περιπολικών, εν τούτοις η Διοικητής, ο Υποδιοικητής, Υπαστυνόμος Α΄Ανδρέας Γεώργαρης και το προσωπικό του Τμήματος παράγουν αξιόλογο έργο, καταβάλλοντας αυτοβούλως και πέραν του καλώς εννοούμενου καθήκοντος, κάθε δυνατή προσπάθεια, με φιλότιμο, ζήλο και αφοσίωση, προκειμένου να μην αυξηθεί περαιτέρω η εγκληματικότητα.

Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι αντίστοιχα προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης μέσων αντιμετωπίζει και το Α.Τ. Αγίων Θεοδώρων, το οποίο με την καθοδήγηση της Διοικητού, Υπαστυνόμου Α’ Αλεξάνδρας Δερβένη και τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών του, προσπαθεί να διατηρεί, στα μέτρα του ανθρωπίνως δυνατού, την ασφάλεια και την τάξη στην περιοχή.

Επιπλέον πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η δέσμευση των Βουλευτών Κορινθίας για ενίσχυση του Α.Τ. Αγίων Θεοδώρων, λόγω της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, δεν έχει εισέτι υλοποιηθεί.
Ευχαριστούμε θερμά τη Διοικητή για τη φιλοξενία αλλά και ολόκληρο το προσωπικό του Τμήματος Λουτρακίου, το οποίο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δίνει τον αγώνα του, με τα μέσα που διαθέτει, για να είναι νυχθημερόν στην υπηρεσία των κατοίκων και των επισκεπτών.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog