Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ψυγείο» η χώρα αύριο Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2019

- Advertisement -

Ο καιρός θα είναι «μανιασμένος» για ακόμα μία μέρα, καθώς σε πολλά σημεία της χώρας θα υπάρξουν βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 αναμένονται αραιές νεφώσεις που στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως το μεσημέρι, και στα βόρεια από το απόγευμα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα πέσουν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, έως το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 11, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 15, και στην Κρήτη από 9 έως 13.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση από το απόγευμα. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί.

Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και στον Πατραϊκό από ανατολικές 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους έως το πρωί θα είναι πυκνότερες, ενώ το μεσημέρι θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων υπάρχει για τα βόρεια του νομού έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση έως 3 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στα δυτικά του νομού έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Θεσσαλία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Εύβοιας. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Το βράδυ και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν ξανά νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός το απόγευμα βαθμαιία θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 8, από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα δωδεκάνησα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, αλλά έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν.

Θερμοκρασία: Στα βόρεια από -1 έως 10 βαθμούς. Στα νότια από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog