Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

- Advertisement -

‘’ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ‘’

ΓΡΑΦΕΙ Η: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ – ΤΣΙΚΟΥΛΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ  ‘’ Ήτανε μέχρι στιγμής μελλοντικός οραματισμός, χωρίς να φάνταζε και ιδεώδης, ο απόλυτος αυτοματοποιημένος τρόπος συναλλαγών, σε όλες τις μορφές του. Το σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια πια, είναι πως για λόγους εσωτερικής οικονομίας, τα επόμενα έτη θα μάθουμε να συναλλασσόμαστε ‘’ αλλιώς ‘’.

Το κλασσικό ταμείο των τραπεζών, θα αντικατασταθεί επιβλητικά και θα καθιερωθεί ανεπιστρεπτί, με αυτό της ηλεκτρονικής αυτοεξυπηρέτησης, δεδομένο που θα επιφέρει λιγότερο χρόνο στους συναλλασσόμενους, αλλά περισσότερα κέρδη στους τραπεζικούς ομίλους, αφού οι μηνιαίες αποδοχές που θα εκλείψουν, λόγω των επερχόμενων απολύσεων, θα είναι μεγάλες σε αριθμό.

Σε αυτήν την προκειμένη περίπτωση, δεν αναφέρομαι σε απλούς μηχανισμούς των A.T.M., αλλά αναφέρομαι στα κατά πολύ πιο εξελιγμένα μηχανήματα, που θα αντικαταστήσουν στο 100% τον γκισέ των τραπεζών. Είναι πραγματικά απορίας άξιο, το κατά πόσον έχουν προετοιμαστεί οι τραπεζικοί όμιλοι, για να ανακουφίσουν τους πληγέντες που θα είναι αρκετοί τον αριθμό, με μελλοντική απόλυση υπαλλήλους, αλλά βέβαια και κατά πόσον έχει προετοιμαστεί η πολιτεία για τους νέους, που ήδη έχουν σπουδάσει το αντικείμενο των χρηματοοικονομικών και προσφέρονται προς απορρόφηση εργασίας, στον κλάδο αυτόν, που όμως στενεύει.

Ίσως να αναφερθούμε μελλοντικά, πως απλά η μία εποχή διαδέχθηκε την άλλη, νιώθοντας μάλιστα και μία πνοή προόδου και αισιοδοξίας, όμως σαφώς για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρωτίστως να δούμε πρακτικά, τι θα πράξει η εκάστοτε κυβέρνηση, για να συμπληρώσει τα ‘’ανθρώπινα‘’ κενά, που θα προκύψουν από τις νέες ευρηματικές, ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες.

Η ανθρώπινη διαχείριση σαφώς και υπερέχει από τα microchip, και ας μην ξεχνάμε ότι η όποια τεχνολογία, προήλθε και κατασκευάστηκε από ανθρώπινα μυαλά και χέρια, οπότε σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να παρατηρήσουμε κλίμα επαγγελματικού μαρασμού, όπου και όταν επέλθει μία ακόμη πιο εξελιγμένη μορφή της, από αυτήν που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας έως το τώρα.

Αν παρόλο που δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό, παραγκωνιστεί και άλλο το ανθρώπινο δυναμικό, έναντι των κερδοφόρων σκέψεων και όχι μόνο των τραπεζικών ομίλων, αλλά και γενικότερα του ευρύτερου επιχειρησιακού τομέα, τότε θα πρέπει να επέλθει ανατροπή. Μια ανατροπή, που γίνεται πάντα στην καθορισμένη συνάντηση του πολίτη με την κάλπη και που πάντα στο πέρασμα των χρόνων, αυτό το αντάμωμα μας δίνει κουράγιο και αισιοδοξία για να πάμε ‘’παρακάτω.’’

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog