Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τεχνητή νοημοσύνη ολοκλήρωσε την 8η συμφωνία του Schubert

- Advertisement -

Η Συμφωνία υπ’ αριθμόν 8 του Schubert είναι γνωστή και ως η «Ημιτελής Συμφωνία».Μέχρι σήμερα παραμένει μυστήριο γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από τον Αυστριακό συνθέτη. Άλλοι το αποδίδουν στην επιδείνωση της υγείας του -πέθανε σε ηλικία 31 ετών-, άλλοι σε αναβλητικότητα, ενώ υπάρχουν και μερικοί που υποστηρίζουν πως απλά χάθηκε η παρτιτούρα με το τελευταίο μέρος της. Το γεγονός για εμάς όμως παραμένει πως η Συμφωνία είναι -ή ήταν- ημιτελής.

Η εταιρία Huawei που δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή κινητών τηλεφώνων, χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη ενός από τα high end κινητά της (Mate 20 Pro), προκειμένου να συνθέσει την τρίτη και τέταρτη κίνηση που δεν είχαμε την τύχη να έχουμε στα χέρια μας από τον πραγματικό της συνθέτη. Το smartphone άκουσε τις δύο πρώτες κινήσεις της «Ημιτελούς Συμφωνίας», ανέλυσε τα βασικά μουσικά στοιχεία και “συμπλήρωσε” τα κενά, με ότι θεώρησε αυτό ως πιο ταιριαστό αποτέλεσμα, διατηρώντας πάντα το ύφος του αρχικού συνθέτη.

Ακολούθως, η κινεζική εταιρία συνεργάσθηκε με τον διάσημο συνθέτη Lucas Cantor και με μια ορχήστρα 67 ατόμων, αποκάλυψε στις 4 Φεβρουαρίου στο Hall Cadogan στο Λονδίνο και στον υπόλοιπο πλανήτη, το πάντρεμα μιας ημιτελούς συμφωνίας του 1822, με την εκδοχή της τεχνητής νοημοσύνης για το πως αυτή θα έπρεπε να ολοκληρωθεί, 197 χρόνια μετά.

 

Πηγή: rewired.gr

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog