Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Loutrakiblog αλλά ο Ιατρικός Σύλλογος ενοχλήθηκε

- Advertisement -

 

Το ρεπορτάζ του Loutrakiblog επιβεβαιώνει σήμερα με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου για την Παιδιατρική Κλινική το τελευταίο διάστημα.

Επιβεβαιώνεται επίσης η υπολειτουργία και υποστελέχωση του Τμήματος.

Ως οφείλαμε αναδείξαμε το θέμα και το μόνο που ζητήσαμε ήταν να γνωστοποιηθεί η αιτία του προσωρινού κλεισίματος της Παιδιατρικής, το οποίο δεν αρνείται η Διοίκηση με την παρακάτω ανακοίνωση. Σκοπός μας είναι, να βοήθησουμε στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος καθώς πολλές φορές με συνέπεια και επαγγελματισμό έχουμε επικοινωνήσει  με τη Διοίκηση και έχουμε πράξει τα δέοντα από πλευράς μας.Στο πνεύμα αυτό και παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν εκ μέρους μας να επικοινωνήσουμε με την κ. Καλομοίρη, δεν κατέστη εφικτό. Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της Διοίκησης και των γιατρών, που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Ιδρύματος,που δυστυχώς είχε απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια, δημοσιεύοντας όλες τις ενεργειες που γίνονται σε αυτη την κατεύθυνση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

Κατανοώντας την απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών της Κορινθίας, εξαιτίας των δημοσιευμάτων τοπικών blogs ενημέρωσης περί «κλεισίματος της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου», είμαστε υποχρεωμένοι να εκθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα:

Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, επαναλειτουργεί, από το Σεπτέμβριο του 2016 καθημερινά και ανελλιπώς, στελεχωμένη με τέσσερεις (4) ειδικευμένους παιδίατρους και πέντε (5) ειδικευόμενους ιατρούς.

Το τελευταίο διάστημα σοβαρότατοι λόγοι, έχουν υποχρεώσει τον ένα εκ των ειδικευμένων παιδιάτρων να απουσιάσει και το απρόοπτο αυτό γεγονός, έχει επιφέρει προσωρινό πρόβλημα στο εφημεριακό καθεστώς της Κλινικής με αποτέλεσμα κάποιες ημέρες να μην εφημερεύει ειδικευμένος παιδίατρος. Η Διοίκηση αντιμετώπισε ευθύς εξαρχής τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία και έκανε όλες τις απαραίτητες και δυνατές από την πλευρά της ενέργειες, για τη διευθέτησή της και την προστασία της υγείας του παιδικού πληθυσμού της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ήδη πριν προκύψει το πρόβλημα, είχαν προκηρυχθεί δύο (2) θέσεις μόνιμων παιδιάτρων (Δ/ντή και Επιμελητή Β’) του κλάδου ιατρών ΕΣΥ των οποίων ο διορισμός βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα υφίσταται ανοικτή θέση επικουρικού παιδιάτρου, για κάλυψη, για την οποία όμως δυστυχώς δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Αμέσως μετά την απουσία του παιδιάτρου, ζητήθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια η προσωρινή μετακίνηση ιατρού της συγκεκριμένης ειδικότητας από άλλη δομή, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης του νομού ή γειτονικών νομών, για εκτέλεση μικρού αριθμού εφημεριών στο νοσοκομείο Κορίνθου και αναμένουμε σχετικές ενέργειες.

Βέβαια, στην προσπάθεια στήριξης της Παιδιατρικής Κλινικής του τόπου μας, θα θέλαμε να έχουμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του συνόλου των παιδιάτρων όλων των δημόσιων υγειονομικών δομών του νομού μας και πρωτίστως του ιατρικού προσωπικού της ίδιας της κλινικής. Διαφαίνεται όμως ότι σε αυτό, δεν υπάρχουν ταυτόσημες προσεγγίσεις και κυριαρχεί το ατομικό στοιχείο, έναντι του συλλογικού συμφέροντος. Όσοι όμως γιατροί με δική τους επιλογή, στελεχώνουν νοσοκομειακές μονάδες της περιφερειακής Ελλάδας, οφείλουν να γνωρίζουν τις εργασιακές ιδιαιτερότητές τους και την απόκλισή τους από το δομημένο επί χρόνια αθηνοκεντρικό σύστημα υγείας, που διαμορφώνει αντιλήψεις και πρακτικές ανεδαφικές για νοσοκομεία, όπως της Κορίνθου.

Στη βάση αυτή, λογικές μη πραγματοποίησης κάποιων επιπλέον εφημεριών σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, οι οποίες εντέλει είναι και αμειβόμενες, δεν έχουν θέση ούτε κοινωνική αποδοχή, εκτός και αν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Μέχρι σήμερα ως Διοίκηση σεβαστήκαμε απόλυτα τις προσωπικές ανάγκες και υποχρεώσεις όλων των εργαζομένων μας. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τους διοικητικούς καταναγκασμούς και τις εντολές και να εφαρμόζουμε αυτά τα μέτρα, στο βαθμό του απολύτως αναγκαίου και μόνο όταν το επιβάλλουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πρέπει όμως οι πολίτες να γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να διαπλάσουμε συνειδήσεις και χαρακτήρες και ότι οι διοικητικές ή και οι πειθαρχικές διαδικασίες, από μόνες τους, δεν είναι ικανές να αποσοβήσουν γεγονότα και καταστάσεις, που αλλοιώνουν το πνεύμα και τους στόχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Διοικήτρια

Δημ. Καλομοίρη

 

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας χωρίς αιτία βάλλεται εναντίον μας , με ένα επιθετικό Δελτίο Τύπου. 

Δε επιρρίψαμε ποτέ ευθύνες στους γιατρούς,καθότι όπως πολλές φορές έχουμε γράψει,ότι υπερβάλλουν εαυτόν και πολλές φορές έχουμε δώσει συγχαρητήρια. Ασχετα βέβαια αν κατά καιρούς κάποιοι συνάδελφοί τους (μεμονωμένα περιστατικά ευτυχώς) έκαναν  “αρένα” το Νοσοκομείο .Δεν επιρρίψαμε ευθύνες στη Διοίκηση, ζητήσαμε μόνο να αποστείλλει μια ανακοίνωση προς ενημέρωση των Κορινθίων.

Απορίας άξιο είναι όχι τα δημοσιεύματα τα οποία γίνονται σε ιστοσελίδα με αριθμό Μητρώου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (όλα μας τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα) όπως ορίζει ο Νόμος αλλά η ενόχληση του Ιατρικού Συλλόγου. Θα έπρεπε να  αποσιωπήσουμε;

 Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΙΣΚ:

“Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα από blog, μόνο του Λουτρακίου, περί «κλεισίματος» της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Κορίνθου. Δημοσιεύματα τα οποία είναι ανώνυμα και σαφώς δεν έχουν προέλθει επίσημα από αρμόδιο όργανο του Νοσοκομείου του νομού μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα οποία συντηρούνται από τη πτωχή πολιτική υγείας της κυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο ενημερώνεται συνεχώς για το Γ.Ν. Κορίνθου. Η παιδιατρική κλινική, συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα εμφανίζεται υποστελεχωμένη, λόγω απουσίας ιατρού. Οι συνάδελφοι ιατροί της κλινικής (επιμελητές και ειδικευόμενοι), προς τιμήν τους, υπερβάλλουν των εφημεριών τους, ώστε να καλυφθεί το αναμενόμενο εκ της απουσίας κενό, γεγονός που εξ ολοκλήρου δεν επιτυγχάνεται.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος του προβλήματος και έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να λυθεί ταχέως το θέμα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας έχει πληροφορηθεί για αυτές τις κινήσεις, συμφωνεί με αυτές και τις ενισχύει με επείγον έγγραφό του, καλώντας τον Υπουργό Υγείας να δώσει λύση.

Είναι απορίας άξιο, πως λαμβάνουν χώρα τέτοια δημοσιεύματα, χωρίς κάποιος να αναζητήσει την αλήθεια. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, στο μέλλον, δεν θα επιτρέψει, να υποβαθμίζεται η προσπάθεια συναδέλφων και προτρέπει στην ανακάλυψη των πραγματικών διαστάσεων του κάθε προβλήματος, που αφορά τη δημόσια υγεία.

 

Σχόλιο Loutrakiblog

Σε κάθε περίπτωση σαν Ελληνες φορολογούμενοι απλοί πολίτες έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε πολλά για τη Δημόσια Υγεία και κυρίως ενημέρωση.

Ο καθένας τώρα ας βγάλει τα συμπεράσματά του !

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. O Iατρικός Σύλλογος καλά θα κάνει να απαιτεί να λειτουργούν σωστά ΟΛΑ τα δημόσια νοσοκομεία, να διαγράφει όσους παίρνουν φακελάκι, να προσφέρουν υπηρερεσίες στο δημόσιο νοσοκομείο γιατί από ότι καταλαβαίνω απο το Δελτίο Τύπου της Διοικήτριας καποιοι ιδιωτες συνεδελφοί τους δεν βοηθούν και τα υπόλοιπα ας τα αφήσει να τα κρίνει ο κόσμος. Επίσης οταν ένας ιατρικός συλλογος αντι να παρέμβει μετά τα δημοσιεύματα να μάθει τι συμβαίνει, να καταδικάσει το κατάντημα της δημόσιας υγείας, το μονο που κανει είναι να κατηγορεί τα μεσα που το δημοσίευσαν και να υπερσπίζεται τους δικούς του (κόρακας κοράκου μάτι) Δηλαδή αλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog