Το Λουτράκι,είναι η έδρα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και αποτελεί κοντινό προορισμό της Αθήνας. Ενδείκνυται για σύντομες αποδράσεις από τη μεγαλούπολη, αφού εκτός της κοντινής απόστασης προσφέρει στον επισκέπτη πολλά που μπορεί να απολαύσει.

Είναι τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του, ενώ πάνω από την πόλη του Λουτρακίου δεσπόζουν καταπράσινα τα Γεράνεια Όρη.

Στα καταστήματα της παραλίας, η οποία ξεκινά από την διώρυγα της Κορίνθου και τελειώνει στο παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου (3,5 χιλιόμετρα),μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του Κορινθιακού Κόλπου που απλώνεται στα πόδια! Ο επισκέπτης μπορεί να δειπνήσει σε καταπληκτικά εστιατόρια που προσφέρουν ιδιαίτερες γαστρονομικές απολαύσεις , σε ταβέρνες με φρέσκα ψητά κρέατα αλλά και φρέσκα ψάρια.

Ξενοδοχεία, διαφόρων κατηγοριών, που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης για τη διαμονή του. Πολλά από αυτά έχουν ανακαινισθεί πλήρως και έχουν θέα τη θάλασσα αλλά και το βουνό!

Η περίοδος των Αποκρεών, είναι μια περίοδος υψηλής τουριστικής κίνησης. Πραγματοποιούνται  πολυήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο, κυρίως όμως στο Λουτράκι, που αποτελεί  το κέντρο.

Φέτος ένα 10ήμερο εκδηλώσεων, έδωσε άλλη πνοή, με κορύφωμα τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κυριακής, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με χιλιάδες καρναβαλιστές να ξεχύνονται στους δρόμους.Το καρναβάλι θα παρουσιάσει η Ειρήνη Κολιδά.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στην Κεντρική Πλατεία του Λουτρακίου με το Γιώργο Γιαννιά και η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει στο Λιμάνι του Λουτρακίου, με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, μετά το πέρας της μεγάλης συναυλίας !

Ελάτε αυτές τις απόκριες στο Λουτράκι….και περάστε υπέροχα !!

Χαρά

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την όμορφη πόλη του Λουτρακίου