Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αιθιοπία: Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβάτες

- Advertisement -

Αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι κατέπεσε την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Το Boeing 737 μετέφερε 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα και, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με το πρώτο δελτίο της αεροπορικής εταιρείας, το αεροσκάφος κατέπεσε περίπου 62 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στην περιοχή Bishoftu.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης – αν και τόσο οι αρχές όσο και οι υπεύθυνοι της Ethiopian Airlines δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη και τον αριθμό επιζώντων.

Άγνωστα παραμένουν, προς το παρόν, τα αίτια της συντριβής.

Οι Ethiopian Airlines είναι μία από τις μεγαλύτερες, πιο ασφαλείς και δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες της ηπείρου, με πλήθος δρομολογίων και εκτός Αφρικής.

Tο αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737-800 MAX, ίδιο μοντέλο με εκείνο της Ινδονησιακής Lion Air jet που συντρίβη, τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από 13 λεπτά πτήσης από την Τζακάρτα, σκοτώνοντας και τους 189 επιβάτες.

Το τελευταίο μεγάλο δυστύχημα, στο οποίο εμπλεκόταν αεροσκάφος των Αιθιοπιανών αερογραμμών, ήταν ένα Boeing 737-800 που εξερράγη μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βυρητού, το 2010. Νεκροί και οι 90 επιβάτες του.

 

cnn.gr

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog