Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σάλος στην Πάτρα – Απαγόρευσαν την εμφάνιση άρματος με πρωταγωνιστές τον Αμβρόσιο και τον Χίτλερ στο καρναβάλι

- Advertisement -

Σάλο προκάλεσε στους καρναβαλιστές της Πάτρας η απαγόρευση της εμφάνισης στην αποκριάτικη παρέλαση της Κυριακής ενός άρματος με πρωταγωνιστές τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Την απόσυρση του άρματος, που προοριζόταν να γίνει προπομπός στο άρμα της βασίλισσας ή σε αυτό του βασιλιά Καρνάβαλου, αποφάσισαν αρμόδιοι του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι το είδαν στο καρναβαλικό εργαστήρι και θεώρησαν πως ο συνδυασμός των προσώπων απέχει από τα μηνύματα της Αποκριάς.

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας (Δ.Ε.Π.Α.Π.) χαρακτήρισε την απόφαση του Δήμου ως καρναβαλικό μεσαίωνα, με την πρόεδρο Βικτωρία Αγγελοπούλου να δηλώνει:

«Καρναβαλικός Μεσαίωνας; Απαγορεύτηκε από τη Δημοτική Αρχή η παρέλαση αυτού του άρματος. Λογοκρισία στο καρναβάλι είχαμε μόνο στις 2 χούντες. Μήπως βρισκόμαστε στην 3η; Μήπως κάποιοι φοβούνται τις αντιδράσεις λόγω εκλογών;».

Από την άλλη, ο πρόεδρος του καρναβαλικού οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, γνωστοποίησε πως ο λόγος απομάκρυνσης οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό των αρμάτων και τις μακέτες που εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο.

 

Πηγή: dikastiko.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog