Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Συμμαχία πολιτών και ο Βασίλης Νανόπουλος τίμησαν τις γυναίκες .

- Advertisement -

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου στην Κόρινθο η Συμμαχία Πολιτών και ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος τίμησαν τις γυναίκες την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως  παγκόσμια σήμερα της γυναίκας .

 

Ήταν μια εκδήλωση όπου τονίστηκε η αναγνώριση, η εκτίμηση , η αγάπη και η τιμή που αξίζουν οι γυναίκες για την προσφορά τους  . Και φυσικά η ισότητα και η ισοτιμία με τους άνδρες .

Με την συγκινητική τους παρουσία ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, τίμησαν και εκείνες τη “Συμμαχία Πολιτών” και τον Επικεφαλής της Βασίλη Νανόπουλο. Το αμφιθέατρο ασφυκτικά γεμάτο! Το επίπεδο της διοργάνωσης και το κλίμα εξαιρετικό .Μίλησαν πέντε   άντρες, ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος, ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Μανδρέκας , ο σεφ της ελληνικής γαστρονομίας Κωνσταντίνος Βασάλος και ο Βασίλης Νανόπουλος  ενώ  το συντονισμό είχε ο δικηγόρος Θάνος Βασιλείου

Μίλησαν για εκείνες από καρδιάς. Κατέθεσαν πτυχές της Εκκλησίας της Επιστήμης , του πολιτισμού  αλλά και της αυτοδιοίκησης και τον τρόπο που αυτή μπορεί να παρέμβει προς όφελος των γυναικών

Ο Βασιλης Νανοπουλος  έλαβε  θερμότατο χειροκρότημα όταν δεσμεύτηκε ότι εφόσον με την ψήφο τους είναι ο επόμενος  Δήμαρχος της Κορίνθου

  1. Θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες όταν τα σχολεία / νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν και οι εργαζόμενες μητέρες δεν έχουν που ν αφήσουν τα παιδιά τους
  2. θα  κάνει πράξη την συμμετοχή  γυναικών   σε ποσοστό 50% στις επιτροπές του δήμου και τα συμβούλια νομικών προσώπων
  3. Θα  βοηθήσει ουσιαστικά  τις γυναίκες που έχουν ελεύθερο χρόνο να τον αξιοποιήσουν δημιουργικά  ενεργοποιώντας προγράμματα όπως το πόλεις που μαθαίνουν ( Learning Cities ) .
  4. Θα βελτιώσει  το πρόγραμμα για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών
  5. Θα εμπλουτίσει με νέα θέματα  το κομμάτι ψυχαγωγίας και με  καλύτερη οργάνωση τα  ΚΑΠΗ  θα γίνουν χώροι  ποιοτικά πολύ καλύτεροι .
  6. Ανήγγειλε την πρωτοβουλία για την δημιουργία ιδρύματος από το δήμο και επιχειρήσεις για υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς  άπορους φοιτητές .

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος έκλεισε την εκδήλωση που ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος χαρακτήρισε “σεμνή και ευγενική” με την ανακοίνωση 9 ακόμα γυναικών που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του, πλαισιώθηκε δε και από όλες όσες   ήδη έχει ανακοινώσει!

Οι νέες υποψήφιες με το συνδυασμού συμμαχία πολικών είναι οι κυρίες

Κόλλια  Ντίνα , Μαντά Έλενα, Κλεπετσάνη Γιάννα, Παπαδοπούλου Κατερίνα, Φραγκιάδου Βάνα ,   Παπαδατου Γιούλα,  Λαγού Γωγώ, Γκέκα Κυριακή,   Παγώνα Πέγγυ .

Σε όλες τις υποψήφιες, λόγω της ημέρας, δόθηκε μια όμορφη ανθοδέσμη, ενώ όλες οι γυναίκες που βρέθηκαν στο θέατρο κατά την είσοδο τους σε αυτό, δέχτηκαν από την οικοδεσπότη της βραδιάς μια ροζ τουλίπα ως ελάχιστη ένδειξη καλωσορίσματος και αγάπης. Άλλωστε όπως ο ίδιος εκ βήματος είπε κλείνοντας το λόγο του “Οι γυναίκες αγωνίστηκαν για δεκαετίες με το σύνθημα  ένα  ψωμί και ένα λουλούδι. Το ψωμί  συμβολικά ζητώντας στοιχειώδη διαβίωση  και το λουλούδι ως ένδειξη αγάπης”.

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι στο σύνδεσμο  :

https://www.youtube.com/watch?v=C0ULCPMvl40&t=248s

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog