Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχίνος Κορινθίας…υπέροχος από …ψηλά !! (video)

- Advertisement -

Ο Σχοίνος απέχει 50 λεπτά από την Αθήνα και 40 λεπτά από την Κόρινθο όπου ο παραδεισένιος αυτός τόπος προσφέρει στον επισκέπτη τον συνδυασμό του καταπράσινου Βουνού των Γερανείων και του πεντακάθαρου και εντυπωσιακού Κορινθιακού κόλπου.

Ο Επισκέπτης ερχόμενος από Αθήνα προς Σχοίνο ξεκινά να αντικρίζει τις πανέμορφες παραλίες τις περιοχής με τα πεντακάθαρα νερά ξεκινώντας από την Μαυρολίμνη έως και την Μυλοκοπή έχοντας πάρα πολλές επιλογές για κάθε γούστο.

Η Ένωση Επαγγελματιών Σχοίνου μπορεί να σας εγγυηθεί για το service των καταστημάτων του Σχοίνου όπου διαθέτει από ψιλικατζίδικο μέχρι Super Market από φρέσκο ψάρι έως ψητό ζυγούρι στα κάρβουνα και από κρέπα μέχρι παγωτό και όλα αυτά 12 μήνες τον Χρόνο.

Αν σας αρέσουν τα Extrem Sports μπορείτε να απολαύσετε την πεζοπορία σε ασφαλισμένα μονοπάτια από τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου, την αναρρίχηση στα φαράγγια της Γερακίνας & Μύλο του Μανώλη στα Όρια στου Νομού μας με την Αττική καθώς και πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς .Για τους λάτρεις της θάλασσας Wind Serfing.

 

(λήψη video-drone  ΝΚHUNDER, επεξεργασία loutrakiblog.gr)

 

Θρησκευτικός Τουρισμός

Ύψωμα «Παναγιά» Ασπροκάμπου στην Περαχώρα

Ναϋδριον Αγίου Αθανασίου Πισίων

Στα Πίσια διάσπαρτες είναι οι εκκλησίες: σε φυσικό σπήλαιο είναι χτισμένος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο, από τον οποίο σώζεται στο τέμπλο τμήμα μιαςτοιχογραφίας του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται περί το 1400.

Τον 15ο αιώνα χτίζεται ο ναός του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος φέρει ενδιαφέρουσεςτοιχογραφίες του 1638, έργα του ιερομονάχου Σεραφείμ Κουλούρη. Η στερέωση του ΙερούΝαού και η ανάδειξη των Αγιογραφιών του εκτελείται μέσα από χρηματοδότηση του ΠΕ�Πελοποννήσου και με Φορέα Υλοποίησης την 25ηΕφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αφουτην μελέτη την χρηματοδότησε ο Δήμος.

Τέλος, τον 18ο αιώνα πρωτοοικοδομήθηκε η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, μητρόπολη των Πισίων

Θεματικός Τουρισμός

Έναν μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα Ροδόκηπο διαθέτει στις εγκαταστάσεις του στο Σχίνο Λουτρακίου το «Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού». Ο Ροδόκηπος αυτός είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο και περιλαμβάνει 700 ποικιλίες τριανταφυλλιάς, από τις παλαιότερες έως και τις πιο σύγχρονες. Από το ρόδο της Κνωσού μέχρι τα τριαντάφυλλα που υμνούν στα ποιήματα τους ο Ανακρέων και η Σαπφώ, τα τριαντάφυλλα της ελληνικής παράδοσης, καθώς και τριαντάφυλλα από όλα τα μέρη του κόσμου, την Περσία, την Ινδία, την Κίνα και άλλες χώρες. Ανάμεσα τους είναι και η πολύ σπάνια Κινέζικη ποικιλία R. Chinensis Viridiflora με πράσινα τριαντάφυλλα.

Επίσης η Επίσκεψη στο Διόκαστρο με θέα τον Σχοίνο και τον Κορινθιακό Κόλπο αξίζει τον θαυμασμό σας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog