Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Δημοτική Παράταξη “Αλλάζουμε ΜΑΖΙ” ξεκίνησε την άμεση επικοινωνία της με τους Δημότες

- Advertisement -
Συνάντηση γνωριμίας με τους κατοίκους των Ισθμίων, της Κυρά Βρύσης και του Καλαμακίου,

πραγματοποίησε το απόγευμα της  Κυριακής, 17 Μαρτίου 2019, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αλλάζουμε ΜΑΖΙ” και υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Ιωάννης Β. Καραπανάγος.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των κατοίκων ήταν πολύ μεγάλη και ο φιλόξενος χώρος του “CAFE BRIDGE”, που βρίσκεται στις παρυφές του Ισθμού και που επιλέχθηκε σημειολογικά για να λάβει χώρα η συνάντηση, κάλυψε πλήρως τις ανάγκες τις εκδήλωσης, παρά την αυξημένη προσέλευση.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αλλάζουμε ΜΑΖΙ” Ιωάννης Καραπανάγος και 13 από τα στελέχη του συνδυασμού που τον συνόδευαν, είχαν την ευκαιρία πριν την έναρξη της κύριας εκδήλωσης, να συνομιλήσουν με τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να επικαιροποιήσουν εκ του σύνεγγυς τα κύρια προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου της Παράταξης Γιώργος Γρηγοράκος καλωσόρισε τους παρευρεθέντες  και αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργίας της παράταξης “Αλλάζουμε ΜΑΖΙ”, στη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής, στην ονοματοδοσία της, καθώς και  στον συμβολισμό του λογότυπου.
Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Ο προβληματισμός για τον Δήμο μας, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και στις προκλήσεις του μέλλοντος, προκάλεσε την αναγκαιότητα και έγινε η αφετηρία μιας ομάδας πολιτών να δημιουργήσουν μία νέα Δημοτική Παράταξη.
Αυτή η ομάδα πολιτών αντίθετα με το κατεστημένο μοτίβο, αποφάσισε να δημιουργήσει κατ’ αρχήν ένα μη προσωποπαγές σχήμα και με δημοκρατικό πνεύμα συνέταξε ένα κείμενο αρχών και ονοματοδότησε την κίνηση “Αλλάζουμε μαζί”.
Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτή, η ομάδα συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε ως επικεφαλής της νέας παράταξης τον Ιωάννη Καραπανάγο.
Το όνομα λοιπόν θέλει να καταδείξει την ανάγκη που έχει ο Δήμος μας για αλλαγή τόσο με φρέσκα άφθαρτα πρόσωπα με διάθεση για προσφορά στον τόπο, όσο και αλλαγή στη νοοτροπία διοίκησης.
Το λογότυπο που απεικονίζει ένα δέντρο δεικνύει ότι απαιτούνται έμπνευση και δημιουργία για να προχωρήσει μπροστά ο Δήμος. Οι ρίζες πρέπει να είναι βαθιές για να το κρατούν ζωντανό και όρθιο στη μάχη της επιβίωσης. Καθώς οι ρίζες προχωράνε σε μεγαλύτερο βάθος, μεγαλώνουν το ανάστημα του δέντρου για να μπορέσουν να θρέψουν τους καρπούς της προόδου. Ο κορμός και τα κλαδιά με τα διάφορα χρώματα δείχνουν ότι όλοι είναι απαραίτητοι από όποια πολιτική ιδεολογία και αν προέρχονται και αναπτύσσονται ούτως ώστε να δημιουργηθούν στο μέλλον οι νέοι του βλαστοί .»
Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Ιωάννης Καραπανάγος, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, τόνισε:
«Είμαστε ένας Νέος Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις προς καμία κατεύθυνση. Βασική μας επιδίωξη η αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης. Το σκεπτικό και τα κριτήρια των ψηφοφόρων πρέπει να αλλάξουν. Οι πρακτικές του παρελθόντος  έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση λογικά σκεπτόμενων ατόμων. Είναι υποχρέωσή μας να αφήσουμε, Αρχές, Αξίες και Στόχους, παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Η νεολαία είναι και πρέπει να είναι στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και βασικό στοιχείο της ταυτότητας της δικής μας κίνησης πολιτών.
Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τις τελευταίες προεκλογικές περιόδους δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι συνδυασμοί επιδιώκουν να εκλεγούν με εντυπωσιακά προγράμματα, υποσχέσεις και δεσμεύσεις που μετά τις εκλογές δεν έχουν κανένα  αντίκρισμα.
Ο καταγγελτικός λόγος μιας δημοτικής παράταξης, μετά την ανάδειξη σε νέα Δημοτική Αρχή, μετατρέπεται σε σιωπή και το ενδιαφέρον προς τον δημότη, εστιάζεται απλά και μόνο στη νομή της εξουσίας με σκοπό την επανεκλογή και ταυτόχρονα αναδεικνύεται η έλλειψη ικανότητας και  στρατηγικής για την επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων.
Εμείς, επιδιώκουμε να αλλάξουμε ΜΑΖΙ. Να μην ακολουθήσουμε δεδομένα που έχουν  καταδικαστεί στη συνείδησή μας και έχουν οδηγήσει σε απαξίωση τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης”.  Ο Δήμος μας είναι ενιαίος και η σχέση μεταξύ Δήμου, Κοινοτήτων, Δημοτών και Κατοίκων πρέπει να μετατραπεί σε ισότιμη, αντικαθιστώντας τη μεροληπτική και τοπικιστική αντιμετώπιση των θεμάτων».
Μετά το πέρας της ομιλίας του ο Επικεφαλής της Παράταξης Ιωάννης Καραπανάγος απάντησε στις ερωτήσεις και τα σχόλια των κατοίκων.
Την αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας αποτελούσαν οι:
Κωνσταντίνος Βασιλειάδης
Γιώργος Ρεμούνδος
Απόστολος Λυχούδης
Αθανασία Στάθη
Γιώργος Γρηγοράκος
Κωνσταντίνος Νικολάου
Χρήστος Παντελέου
Κοσμάς Θεμέλιος
Ξενοφώντας Νταρλαγιάννης
Γιάννης Γλυκοφρύδης
Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου
Κώστας Σταυρόπουλος
Νίκος Ανδριανός

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog