Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Aφιέρωμα LB : Παγκόσμια Ημέρα Νερού στην πόλη των Νερών.

- Advertisement -

Παγκόσμια ημέρα του νερού σήμερα και το Loutrakiblog κάνει ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στη πόλη των νερών.

Λουτράκι, η φημισμένη πόλη στους πρόποδες των Γερανείων, με τα φυσικά δώρα που του έδωσε απλόχερα η φύση.

Τόσο το Ιαματικό, όσο και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό είναι απαράμιλλης ποιότητας και συνυπάρχουν στον ίδιο τόπο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

H κατασκευή της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε το 1921 και ολοκληρώθηκε με τη σημερινή της μορφή το 1934. Το επιβλητικό κυκλικό κτίριο της Πηγής, με την απλή και λιτή δομή του, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη (1887-1968).

Το εσωτερικό του κτιρίου της Πηγής κοσμείται με εντυπωσιακές ψηφιδωτές παραστάσεις, που φιλοτέχνησε ο Στέφανος Ξενόπουλος (1872/1873-1952), σε συνεργασία με τους μαθητές του. Τα ψηφιδωτά δημιουργήθηκαν το 1935-1936. Τα θέματα των παραστάσεων αντλούνται από την Αρχαία Ελληνική μυθολογία. Συγκεκριμένα, στις ψηφιδωτές παραστάσεις απεικονίζονται δύο Νηρηίδες (στην είσοδο και στην έξοδο), ο Χορός των Δρυάδων καθώς και η προσωποποίηση του θεού Ήλιου και της Νύχτας (στη θόλο).

Tα κύρια χαρακτηριστικά του ιαματικού νερού είναι:

  • Χλωριονατριούχα
  • Ολιγομεταλλικά
  • Ασθενώς αλκαλικά με Ph 7,2 – 7,3
  • Υποτονικά
  • Ραδιενεργά θερμοκρασίας 30,4 – 34,46 βαθμών και
  • Ραδιενέργειας 14 μονάδων Mache.

Το ιαματικό νερό βοηθά στην θεραπεία των εξής ασθενειών:Αρθρίτιδα, Δισκοπάθεια, χρόνια Ρευματοπάθεια, Αρτηριοσκλήρωση, Σπονδυλαρθρίτιδα, Νεφρολιθίαση, Χολολιθίαση, Χρόνια δυσκοιλιότητα, Υπέρταση, Παθήσεις της κύστης, Παχυσαρκία,, Ψαμμίαση, Δυσπεψία, Διαβήτη, Χρόνια ηπατίτιδα και Πυελονεφρίτιδα.

 

Η Υδροθεραπεία, η θεραπεία δηλαδή με την βοήθεια του νερού ( Ύδωρ + Θεραπεία),  αξιοποιεί τις ιδιότητες του νερού, όπως την άνωση, την υδροστατική πίεση, την αντίσταση, την θερμοκρασία του νερού και ασφαλώς την χημική του σύσταση, για να επιδράσει θεραπευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Στις μέρες μας, όπου κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι το άγχος, το στρες και ο καθιστικός τρόπος ζωής, τα ευεργετικά οφέλη της Ιαματικής Υδροθεραπείας είναι πολλαπλά.

  • Η βύθιση στις πισίνες με Ιαματικό Νερό, μειώνει το βάρος του σώματος κατά 90% περίπου, ανακουφίζει το σώμα από την πίεση και χαλαρώνει τους μύες.
  • Με τη βύθιση στις πισίνες Ιαματικού Νερού, το σώμα ωφελείται από την αλλαγή θερμοκρασίας, το κεντρικό νευρικό σύστημα ηρεμεί κι έτσι προάγεται χαλάρωση, ευεξία και ανακούφιση από τυχόν μυϊκούς πόνους.
  • Καταπραΰνει τα συμπτώματα που δημιουργεί το άγχος και ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
  • Η κίνηση μέσα στο νερό, αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων.
  • Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και ιδίως του πόνου που προκαλεί η οσφυαλγία, η ισχιαλγία, το αυχενικό σύνδρομο, οι αρθροπάθειες, η δισκοπάθεια, καθώς και οι διάφορες αυτοάνοσες ρευματοπάθειες.
  • Δρα ευεργετικά σε δερματικές αυτοάνοσες και άλλες παθήσεις.
  • Η συχνή χρήση της Ιαματικής Υδροθεραπείας, βελτιώνει το μεταβολισμό, αυξάνει το εύρος κίνησης των αρθρώσεων και χαρίζει ευελιξία.
  • Ο ήχος της κίνησης του νερού, διεγείρει τις αισθήσεις και αμβλύνει το νου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου, είναι το “πρώτο” αναγνωρισμένο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα απο την Ε.Ε.

Κατά τη διαδρομή του από τα Γεράνια Όρη συναντά πετρώματα που το εμπλουτίζουν με πολύτιμα ιχνοστοιχεία και του δίνουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Έτσι, αναζωογονεί τον ανθρώπινο οργανισμό, χαρίζει ζωντάνια και ευεξία, γίνεται πραγματικά πηγή ζωής.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτράκι “Υδρία”, έχει βραβευτεί δύο συνεχόμενες χρονιές με το Διεθνές Βραβείο Ανώτερης Γεύσης (2017-2018) πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την άριστη ποιότητά του.

Η πολύ υψηλή του περιεκτικότητα σε άλατα Μαγνησίου (90,9 mg/lt) σε συνδυασμό με την χαμηλή του περιεκτικότητα σε άλατα Ασβεστίου (4 mg/lt) δημιουργούν μια αναλογία που το καθιστούν “παγκοσμίως μοναδικό”

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε παρά να αφήσουμε τους αείμνηστους Βασίλη Αυλωνίτη και Νίκο Ρίζο να μιλήσουν για το Λουτράκι!

 

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 😆😆😆Να είστε καλά δεν το θυμόμουν αυτο από την ταινία 👍Αντε να φτιάξουν και λιγάκι στους καταρακτες και είμαστε μια χαρά 🤗

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog