Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μύδροι ΔΑΣ κατά ΓΣΕΕ και Προέδρου Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, κ. Κατεμή

- Advertisement -

Μύδρους εξεπέλυσε η ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία), εναντίον της Συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ και του 37ου συνεδρίου. Στο στόχαστρο της ΔΑΣ και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κατεμής

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα ήταν προγραμματισμένο το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο όμως εξελίχθηκε σε ένα συνέδριο-παρωδία, εξευτελισμό κάθε έννοιας συνεδρίου των εργαζομένωνκαι χλευασμό της ιστορίας του κινήματος και των εργατικών αγώνων, με την κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη.

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ / ομάδα Βασιλόπουλου που την ελέγχουν. Αυτή η ηγεσία είχε αποφασίσει άλλο ένα Συνέδριο χλιδής, σε τουριστικό θέρετρο της Καλαμάτας, με αντιπρόσωπους νόθους, από σωματεία σφραγίδες χωρίς καμία δράση και λειτουργία, με διευθυντικά και άλλα στελέχη επιχειρήσεων, ακόμα και εργοδότες. Πρόκειται για την ίδια ηγεσία που με παχυλούς, εξασφαλισμένους μισθούς και προνόμια ήταν εκκωφαντικά απούσα από κάθε αγώνα των εργαζομένων της χώρας, από κάθε προσπάθεια για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Που μαζί με την κυβέρνηση απαγόρευσαν την απεργία, πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, τσάκισαν τη ζωή της εργατικής τάξης. Που δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι, όταν απαγορεύτηκε στη ΓΣΕΕ ακόμα και να έχει κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση του κατωτέρου μισθού, δηλαδή στην ΕΓΣΕΕ.

Αυτή τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ υπερασπίστηκε με συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κορίνθου κ. Κατεμής, ο οποίος εμφανίστηκε τιμητής της δημοκρατίας και του συνδικαλιστικού κινήματος, ρίχνοντας την απαραίτητη λάσπη στις ταξικές δυνάμεις. Το αίσθημα δημοκρατίας του κ. Κατεμή είναι πολύ επιλεκτικό… Τον καλούμε λοιπόν να μας απαντήσει.

Είναι δημοκρατικό οι κάρτες των αντιπροσώπων να μοιράζονται στα δωμάτια και σε άλλους χώρους των ξενοδοχείων από τις συναδέλφισσες καμαριέρες, χωρίς να έχει συνεδριάσει κανένα όργανο της ΓΣΕΕ, χωρίς καμία διαδικασία έγκρισης των αντιπροσώπων, καταπατώντας το ίδιο το καταστατικό της ΓΣΕΕ; Ποια είναι η θέση του για τις συγκεκριμένες καταγγελίες της ΔΑΣ, ότι τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών; Γιατί δε συγκαλούσαν ούτε τεχνικές και οργανωτικές γραμματείες ούτε καν το ΔΣ της ΓΣΕΕ που επανειλημμένα, μέχρι και με εξώδικο τους καλούσε να πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ; Που πήγαν οι ευαισθησίες του κ. Κατεμή για το συνδικαλιστικό κίνημα, όταν το σωματείο των Μηχανικών και Θερμαστών έκανε εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, με τις ευλογίες του προέδρου, χωρίς να έχει γίνει ΓΣ και χωρίς εφορευτική επιτροπή και τις οποίες σταμάτησαν μετά από παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ;

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!!

Αλήθεια, ποιους υπερασπίζεται ο κ. Κατεμής; Θυμίζουμε τις πιο τρανταχτές, προκλητικές και κραυγαλέες περιπτώσεις:

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, υπεύθυνος γραφείου τύπου και πρόεδρος της ΟΙΥΕ, μέρος της συνδικαλιστικής μαφίας. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία ΑΕ που στη συνέχεια μπαίνει ως κύριος μέτοχος σε 2η επιχείρηση και στο τέλος εξαγοράζεται από 3ηεπιχείρηση κυπριακών συμφερόντων. Όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν αντιπρόσωποι στην ΟΙΥΕ.

Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών. Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο «Μπάρμπα Στάθης» έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020! Στην Καλαμπάκα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Οικοδ. Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011 και όμως και αυτό βγάζει αντιπροσώπους. Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802.

Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι πρόεδρος στην «Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς»! Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκατ. ευρώ. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν εφαρμόζει το νόμο 1264 που διέπει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά λειτουργεί με το χουντικό νόμο 330 στέλνοντας χωρίς καμία εκλογική διαδικασία όλους τους διευθυντές των εφοπλιστικών γραφείων με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρόεδρο της ΠΝΟ που είναι 85 ετών! Εκεί κατάντησε ο κατά τα άλλα δημοκράτης κ. Κατεμής, να υπερασπίζεται χουντικούς νόμους για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Φυσικά δεν ξέχασε να βάλει για άλλη μια φορά το προσωπείο του τάχα ανεξάρτητου. Αυτός που μέχρι πριν λίγα χρόνια εκλεγόταν με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ(ΠΑΣΟΚ). Μας προκάλεσε εντύπωση πως ένας «ανεξάρτητος» συνδικαλιστής αναπαράγει όλη την κυβερνητική προπαγάνδα για τα όσα έγιναν στην Καλαμάτα. Πως ένας «ανεξάρτητος» συνδικαλιστής ταυτίζεται με τις ανακοινώσεις που έβγαλαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Βάφτισε και αυτός με τη σειρά του τους εργαζόμενους τραμπούκους και τους τραμπούκους εργαζόμενους. Προσπάθησε να παρουσιάσει το ΠΑΜΕ σαν κάτι έξω από το εργατικό κίνημα που προσπαθεί να εισβάλει μέσα. Το ΠΑΜΕ δεν είναι κάτι έξω από τα συνδικάτα, δεν είναι αυτοτελής οργάνωση έξω από τους εργαζόμενους. Είναι μέτωπο συνδικαλιστικών οργανώσεων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, σωματείων. Στην Καλαμάτα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ εκφραζόταν μέσω δεκάδων εκλεγμένων αντιπρόσωπων από σωματεία όλης της χωράς. Στο ίδιο το ΔΣ της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις της ΔΑΣ έχουν 10 μέλη, 3 μέλη στην ΕΕ, αντίστοιχα σε όλα τα όργανα.
Είναι το πιο ζωντανό, υπαρκτό και μαζικό τμήμα των συνδικάτων!!

Από την άλλη πλευρά δεν βρήκε λέξη να πει για τους μπράβους και τους ποινικούς που οπλοφορούσαν μέσα στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ. Για τους φουσκωτούς που έφερε η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για «προστασία».
Αυτό που ενώνει τους εργατοπατέρες(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας. Και σε αυτό το καθήκον ο κ. Κατεμής παίρνει άριστα. Γι’ αυτό κυνηγάει το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων επειδή έκανε το έγκλημα να κάνει μέλη του και άνεργους του ιδιωτικού τομέα. Γι’ αυτό στα εργοστάσια του νομού μας έχουν χαθεί μια σειρά δικαιώματα, έχουν πετσοκοπεί οι μισθοί, χωρίς να έχει κουνηθεί φύλλο. Γι’ αυτό δεν γράφουν στα σωματεία συμβασιούχους και εργαζόμενους σε εργολάβους. Γι’ αυτό εκατοντάδες εργαζόμενοι στο νομό μας είναι ασυνδικάλιστοι, απροστάτευτοι στις ορέξεις της εργοδοσίας, χωρίς καμία προσπάθεια οργάνωσής τους. Μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να αρνείται με διάφορες προφάσεις την εγγραφή σωματείων στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου.

Άξια λοιπόν ο κ. Κατεμής παίρνει τον τίτλο του εργοδοτικού συνδικαλιστή!

 

 

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσο αντικειμενικός μπορεί να είναι ο κ. Κατεμής από την στιγμή που η σύζυγός του εργάζεται ως συμβασιούχος στην εταιρία που εργάζεται και ο ίδιος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog