Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

57 συλλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

- Advertisement -

Συνελήφθησαν πενήντα επτά άτομα, προσήχθησαν ογδόντα έξι και έγινε έλεγχος σε επτακόσια δεκαεπτά .

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια ένα οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα εννέα παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης και ποσότητα λαθραίου καπνού

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών,πραγματοποιήθηκαν από την 20.3.2019 έως και χθες (22.3.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια δεκαεπτά (717) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια τέσσερα (504) ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκατρία (213) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια ένα (501) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86)άτομα, από τα οποία πενήντα εννέα (59) ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά (27) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα επτά (57) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Επτά (7) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Εξιχνιάστηκαν:

Από τo Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 9.3.2019, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 24χρονου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής, σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 16.3.2019, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 64χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα μία (281) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οκτώ (8) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

προϊόντα παράνομου εμπορίου, στη Λακωνία και
-7,3- γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, τσιγαριλίκι κάνναβης, -65,7- γραμμάρια λαθραίου καπνού και προϊόντα παράνομου εμπορίου, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog