Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ντροπή! Δέκα χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ στο Μαρκόπουλο!

- Advertisement -

Στο «αμήν» έχουν φτάσει πλέον γονείς, μαθητές και δάσκαλοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Μαρκόπουλο Αττικής, καθώς εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια τα μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ, κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Η τραγική κατάσταση αρχίζει το 2009, όταν, λόγω της αύξησης των μαθητών στον δήμο, ένα γήπεδο μπάσκετ μετατράπηκε σε σχολείο με την τοποθέτηση -τότε- έξι κοντέινερ. Ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου Βαλάντης Γαλανάκης περιγράφει στη «δημοκρατία» την κατάσταση του σχολείου, το οποίο αποτελείται πλέον από 10 αίθουσες, οι οποίες φιλοξενούν 149 παιδιά.

«Οι αίθουσες δεν έχουν σκίαστρα και στέγαστρα, ούτε αερίζονται σωστά. Οταν βρέχει δεν ακούγεται η δασκάλα μέσα στην τάξη. Οταν ανοίγουν τα κλιματιστικά, πολλές φορές πέφτει το ρεύμα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στις αίθουσες υπάρχουν ψυγεία και φουρνάκια, τα οποία έχουν αγοράσει οι γονείς και δεν μπορούν να τοποθετηθούν αλλού λόγω της έλλειψης χώρου!

Ο ίδιος τονίζει ότι, αν και το θέμα της σχολικής στέγης του 4ου Δημοτικού είναι κάτι παραπάνω από γνωστό στον δήμο, «δεν υπάρχουν διάθεση και πολιτική βούληση ώστε να αποφασίσουν τι θα κάνουν τελικά με αυτό το ζήτημα. Η δημοτική Αρχή είναι εννέα χρόνια στη θέση αυτή και δεν έχει κάνει μία αίτηση για να θέσει έστω τις βάσεις για να χτιστεί ένα σχολείο». Οταν, δε, στο παρελθόν έγιναν κάποιες κινήσεις, αυτές σταμάτησαν χωρίς καμία εξήγηση.

«Το 2017 πάρθηκε η απόφαση από τον δήμαρχο να συσταθεί επιτροπή, η οποία συνεδρίασε μόνο μία φορά, τον Φεβρουάριο του 2018. Οταν ρωτήσαμε γιατί έγινε αυτό, δεν λάβαμε ποτέ απάντηση». Σύμφωνα με τον ίδιο, «χάσμα» επικοινωνίας υπάρχει και με την αντιδήμαρχο Παιδείας, «η οποία δεν δέχεται τον Σύλλογο Γονέων στο γραφείο της, γιατί, παρότι διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και γνωρίζει τα ζητήματα, δεν ξέρει τι απαντήσεις να δώσει».

 

Πηγή: dikastiko.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog