Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση στη Θράκη;

- Advertisement -

 

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για δύο μόνο πράγματα μπορεί να είναι κανείς απολύτως βέβαιος. Το πρώτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν θα πάψει να εκπλήσσει τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές παρατάξεις μέχρι και την τελευταία ημέρα της απεγνωσμένης παραμονής του στην εξουσία. Και το δεύτερο ότι οι εκπλήξεις που προκαλεί είναι πάντοτε δυσάρεστες. Ενίοτε όμως είναι και κάτι παραπάνω. Και μπορούν να χαρακτηριστούν χωρίς δόση υπερβολής έως και φρικώδεις.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το συναίσθημα που νιώθει ως Έλληνας πολίτης όταν διαβάζει την χθεσινή ανακοίνωση της Κίνησης «Πράττω» που μεταξύ άλλων αναφέρει verbatim «θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων. Θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων»;

Ακόμη και αν ήθελα να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου και να ρωτήσω καλόπιστα γιατί τόση ταραχή από μια ανακοίνωση μιας πολιτικής κίνησης αφού η Ελλάδα είναι free country και ο καθένας έχει δικαίωμα λόγου και ελευθερία έκφρασης, θα ήμουν υποχρεωμένος να λάβω υπόψιν ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης κίνησης δεν είναι ο κύριος δείνα αλλά ο Νίκος Κοτζιάς. Ε, και;

Θα ξαναρωτούσε ο επίμονος συνήγορος για να λάβει την αυτονόητη πλην επιβεβλημένη υπενθύμιση ότι ο κ.Κοτζιάς είναι ο μέχρι πρότινος Υπουργός Εξωτερικών της χώρας και αποτέλεσε για τέσσερα χρόνια την προσωπική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού για την επάνδρωση του νευραλγικού αυτού πόστου.

Και εδώ και κάπως έτσι ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά είναι εκτεθειμένος και οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Οι αναφορές του κ. Κοτζιά στην Θράκη είναι απολύτως ορισμένες. Και ή εκείνος έχει δίκιο ή ο πρωθυπουργός. Και τα δύο να ισχύουν δεν γίνεται. Όσο και αν η κοινή λογική δεν χαρακτηρίζει ούτε τα λόγια ούτε τις πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα στιγμή δεν μπορούν να την αγνοήσουν.

Όχι μόνο γιατί κανείς μας δεν τρώει σανόχορτο όπως εκείνοι νομίζουν αλλά κυρίως και πρωτίστως γιατί με τέτοια σοβαρά ζητήματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει. Για την ακρίβεια κανένας δεν έχει δικαίωμα κάτι τέτοιο ούτε να το διανοηθεί ως πιθανότητα. Η κοινωνία έχει ανεχτεί στωικά όλα τα μικροπολιτικά τερτίπια του κ.Τσίπρα και θα δώσει τις δέουσες ηχερές απαντήσεις στην κάλπη.

Αλλά η εξωτερική πολιτική δεν θα περιμένει. Ο πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό τί ακριβώς κάνουν στη Θράκη και ποιες πρωτοβουλίες παίρνουν εκεί εν όψει εκλογών. Ούτε αυτό μπορούμε να αγνοούμε πολίτες και πολιτικοί ούτε τί ειπώθηκε μεταξύ του ιδίου και του Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντησή τους. Και μια τελευταία υπενθύμιση προς τον πρωθυπουργό. Η εποχή της μυστικής διπλωματίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί ήδη από τις εποχές του Μαρκησίου Σόλσμπερι και του Μπέντζαμιν Ντισραέλι.

Του Ανδρέα Λοβέρδου

liberal.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog