Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΟΑΕΔ: Πώς θα κάνετε δωρεάν διακοπές με τα παιδιά σας

- Advertisement -

Διακοπές 15 ημερών σε κατασκηνώσεις θα μπορούν να κάνουν 70.000 παιδιά -από 5,5 έως 16 ετών- χαμηλόμισθων εργαζόμενων και ανέργων μέσω επιταγών διαμονής (voucher), που δίνονται από το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας.

Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, θα καθορίσει η επικείμενη δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ (αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι τις 5 Απριλίου).

Μέσω του προγράμματος θα επιδοτηθούν οι δικαιούχοι γονείς με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής. Εάν ήταν άνεργοι πέρυσι, πρέπει να είχαν τουλάχιστον δύο μήνες τακτικής επιδότησης.

Εισοδηματικό κριτήριο

Επίσης, το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους 2017, δεν δύναται να υπερβαίνει τα 28.000 ευρώ. Τα ωφελούμενα τέκνα πρέπει να είχαν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως και τις 14 Ιουνίου 2013.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για όσα έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Η διάρκεια διαμονής ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.

Με την «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» οι γονείς θα επιδοτηθούν για το ημερήσιο τροφείο των παιδιών. Το ημερήσιο τροφείο ανέρχεται: α) στα 30 ευρώ ημερησίως για όλα τα παιδιά και β) στα 52 ευρώ ημερησίως για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog