Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωσε υποψηφίους συμβούλους ο Δημήτρης Βασιλείου

- Advertisement -

Μ’ ένα λογοπαίγνιο που προ στιγμήν πάγωσε την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΑΝΤΑΣ ότι δηλ. δεν θα θέσει υποψηφιότητα ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγ. Θεοδώρων, Δημήτρης Βασιλείου κάνοντας αναφορά στους ευσεβείς πόθους των αντιπάλων του που εδώ και ένα χρόνο διαδίδουν εσκεμμένα ότι ο γιατρός και η παράταξή του ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ δεν θα συμμετέχουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Ο Δημήτρης Βασιλείου ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι αυτό που ακούει είναι το βουητό της κοινωνίας όπου συναναστρέφεται καθημερινά και παίρνει το μήνυμα “Γιατρέ μην κάνεις πίσω”.

Έτσι λοιπόν προχωρώντας στην παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του συνδυασμού ανακοίνωσε τη συνεργασία του με δύο ομάδες του Δήμου μας “Δημότες Νικητών Ομάδα Νέων” και “Αγωνιστική Συνεργασία Πολιτών”.
Στη συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση των πρώτων 22 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Οι πρώτοι 22 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
1. Αγγιστριώτης Ζαχαρίας
2. Ακράτου Άννα
3. Βασιλείου Βασίλης
4. Γεωργάτου Ελισάβετ
5. Γιαννόπουλος Ιωάννης
6. Γιαννούλης Γεώργιος
7. Δέλγας Άγγελος
8. Δελλής Μιχάλης
9. Καρβούνης Σπυρίδων
10. Κόντης Παναγιώτης
11. Κουκάς Μιχάλης
12. Κυπαρρίσης Σωτήριος
13. Λογοθέτης Αντρέας
14. Μελέτης Κωνσταντίνος
15. Μπέλλος Ζήσης
16. Παπαφίλης Μιχάλης
17. Σακελλαρίου Βασίλειος
18. Σιανούδης Ιωάννης
19. Σιώκου Ελένη Άννα
20. Τσόλης Ευάγγελος
21. Τσουκαλά Αφροδίτη
22. Χέλμη – Βυρίνη Άννα

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Οι ομάδες πολιτών, “Δημότες Νικητές Ομάδα Νέων”, “Αγωνιστική Συνεργασία Πολιτών” και “Ώρα για Δράση” αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε στις επερχόμενες εκλογές το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγ. Θεοδώρων.
Επικεφαλής του συνδυασμού μας θα είναι ο γιατρός Δημήτρης Βασιλείου.
Η συνεργασία των ομάδων μας αποφασίστηκε μετά από πολλές συναντήσεις και διεξοδικές συζητήσεις που μας οδήγησαν στο συμπέρασμα πως έχουμε έναν κοινό στόχο για το Δήμο μας. Ο στόχος αυτός είναι η ανανέωση και η προσαρμογή του Δήμου στα νέα δεδομένα είτε αυτά είναι οικονομικά είτε κοινωνικά είτε τεχνολογικά.
Ο δήμος μας μετά από δεκαετίες επίπλαστης ευμάρειας βρίσκεται σήμερα στην χειρότερη οικονομική κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες που βαρύνουν τις προηγούμενες και την παρούσα δημοτική αρχή. Όλοι οι προηγούμενοι, επέλεξαν και εφάρμοσαν ένα παρωχημένο μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης, που βασιζόταν στην αδιαφάνεια στην αναξιοκρατία και στις πελατειακές σχέσεις.
Για να πετύχουμε αυτήν την ανανέωση χρειαζόμαστε αλλαγή νοοτροπίας. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τον τρόπο που πολιτευόμαστε. Οι νέοι άνθρωποι, και οι άφθαρτοι, ασχέτως ηλικίας, πρέπει να βγουν μπροστά και να απαιτήσουν αξιοκρατία, διαφάνεια και αποκατάσταση των θεσμών.
Οι μέχρι τώρα διοικήσεις μας κατάφεραν και έπεισαν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους μας, ότι ο δήμος είναι μια μηχανή παραγωγής ρουσφετιών, αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας.
Οδήγησαν έτσι τους άξιους στο να προτιμούν να απέχουν από την ενασχόληση με τα κοινά. Έδωσαν έτσι χώρο στα ίδια πάντα πρόσωπα και τους επέτρεπαν να μεταπηδούν στους διάφορους εκλογικούς συνδυασμούς, μετατρέποντάς τους “σε επαγγελματίες” πολιτικούς!
Υπέρτατη αξία έγινε το προσωπικό συμφέρον μιας μικρής ομάδας “παραγόντων” που θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους.
Έτσι ο δήμος μας πτώχευε διαρκώς και σε όλα τα επίπεδα. Οι νέοι και οι μορφωμένοι μένουν άνεργοι επειδή “δεν χωράνε πουθενά”. Δεν τους παραχωρείται κανένας χώρος. Οι “παράγοντες” δεν επιτρέπουν στους
νέους να έχουν γνώμη και λόγο.
Επιτακτικό καθήκον όλων των “ελεύθερων” ανθρώπων που μπορούν ακόμα να σκέπτονται, είναι η ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων ικανών να ανακόψουν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.
Όλοι εμείς, είμαστε άνθρωποι με κοινές ανησυχίες και προ-βληματισμούς. Θέλουμε να μετατρέψουμε την αγωνία μας για το αύριο σε ΑΓΩΝΑ και δημιουργούμε έναν φορέα που θα προσπαθήσει να ανακόψει τον κατήφορο που ο δήμος μας έχει πάρει.
Δημιουργούμε μια συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων ποικίλων πολιτικών πεποιθήσεων με σκοπό την αντίσταση σε κάθε μορφή εκφασισμού της κοινωνίας, και θα είναι απέναντι σε όλες τις εκφράσεις ρατσισμού και
αποκλεισμού ατόμων και κοινωνικών ομάδων από τη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η ομάδα μας θα στηρίξει όλες τις συλλογικές δράσεις που θα θελήσουν να παράξουν κοινωνικό και οικονομικό όφελος (κοινωνικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, πολιτιστικές δράσεις, εθελοντικές
δράσεις κτλ.)
Ο πολίτης του Δήμου θα έχει την δυνατότητα να στείλει τις ιδέες του και να τις συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς. Θέλουμε πολίτες δραστήριους όλων των ηλικιών, τάξεων και πολιτικών ιδεολογιών, που μας δείχνουν τα
κάθε είδους προβλήματα και εάν ειναι δυνατόν να προτείνουν λύσεις.
Μία πόλη δεν μπορεί να διοικηθεί μέσα από ένα δωμάτιο απομονωμένο από τον κόσμο.
Ένα νέο αυτοδιοικητικό δυναμικό δημιουργείται που έχει καινούργιες αντιλήψεις για τον τρόπο που πρέπει να δράσει και να αναμειχθεί στα κοινά.
Φιλοδοξούμε να γίνουμε πρότυπο συλλογικού αυτοδιοικητικού φορέα στον οποίον οι πολλοί θα ΣΥΝ-διαμορφώνουν, θα ΣΥΝ-θέτουν και θα ΣΥΝ- αποφασίζουν. Θα σεβόμαστε και θα καθοδηγούμαστε από την
πλειοψηφία, αλλά ταυτόχρονα η γνώμη της μειοψηφίας θα λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη.
Η λογική μας είναι η ενσωμάτωση και όχι η αντιπροσώπευση.
Απορρίπτουμε το πρόσωπο-κεντρικό και δήμαρχο-κεντρικό πλαίσιο που όλοι γνωρίζουμε.
Θα λειτουργήσουμε με σαφείς και σταθερούς κανόνες που θα εισάγουν καινοτομίες στον τρόπο διοίκησης. Η συμμετοχή όλων στο εγχείρημα είναι αναγκαία και απαραίτητη για να διεκδικήσουμε, να αποφασίσουμε
και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν δήμο που μέσα σε αυτόν να θέλουμε να ζούμε. Να προωθήσουμε τον τουρισμό, τον πολιτισμό, να προστατέψουμε τις θάλασσες μας, τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό
κόλπο, να προστατεύσουμε το περιβάλλον κάνοντας ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων. Να αποκαταστήσουμε το brand name του νερού μας. Πρέπει να δημιουργήσουμε και να διασφαλίσουμε θέσεις
εργασίας για να φέρουμε έσοδα στον δήμο.
Πρέπει να ασχοληθούμε, επιτέλους, σοβαρά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, για κανένα λόγο, το ξεπούλημα της διώρυγας του Ισθμού.
Θα παρέμβουμε δυναμικά σαν Δήμος στο μεγάλο προβλήματα του τόπου μας που είναι το Καζίνο, η κακή του πορεία αποτελεί δυνητική βόμβα στα θεμέλια του δήμου. Δεσμευόμαστε, τέλος, να καταβάλλουμε
κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκαλέσουμε αλλά και να ενθαρρύνουμε κάθε επένδυση που θα είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog