Αλαλούμ έχει προκύψει αναφορικά με την καταβολή έκτακτου επιδόματος το Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, εν είδει επιδόματος το Πάσχα, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Real News», αλλά παρέπεμψε στον πρωθυπουργό.

Είπε συγκεκριμένα ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Με νεότερες δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε πως «ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί “Δώρο Πάσχα” στους συνταξιούχους», συμπληρώνοντας πως «Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» διευκρινίσε ο κ. Πετρόπουλος.

Οι πληροφορίες για το Δώρο Πάσχα

Οι πληροφορίες για τον προεκλογικό «μποναμά», συνολικού ύψους 658 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, διέρρευσαν στην εφημερίδα «Real News».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού, για 3 εκατομμύρια συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει το κενό του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας, ακόμη και αν δεν εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία προβλέπει χορήγηση 250 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στη «Real News», επιβεβαίωσε ότι τα επιτελεία των υπουργείων έχουν βγάλει τα «κομπιουτεράκια», προκειμένου να υπολογίσουν το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου εν τέλει θα κριθεί από τις δυνατότητες της χώρας.

Πηγές του Μαξίμου: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο

Κατηγορηματική, ωστόσο, είναι η διάψευση της κυβέρνησης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μιλώντας στο CNN Greece ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο. Δεν έχει καν τεθεί προς συζήτηση».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών. «Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο». Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης ο πασχαλινός μποναμάς.

 

cnn.gr