Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“Το Μεγάλο μας Τσίρκο” απο την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου (φώτο)

- Advertisement -

Όλα ξεκίνησαν το 1973 απο μία ιδέα της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου την οποία μόλις την άκουσε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ξεκίνησε να γράφει…

Η ιστορία της Ελλάδας απο το 1833 μέχρι την Κατοχή, μια μουσικοθεατρική παράσταση “σταθμός” που τα αλληγορικά κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλη έντυσε η μουσική επένδυση του Σταύρου Ξαρχάκου και τα σκηνικά κοστούμια του Ευγένιου Σπαθάρη.

Αυτή την εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολη παράσταση, είχε την ιδέα να ανεβάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου.

Ενα επίφοβο όσο και επικίνδυνο εγχείρημα, αφού οι πρωταγωνιστές του ήταν μικρά παιδιά, τα οποία καλούνταν να συνυπάρξουν επι σκηνής με μια φιλαρμονική ορχήστρα πνευστών και μια πενηνταμελή χορωδία παιδιών!

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω όλων των προσδοκιών μας…

 

Όσοι τυχεροί γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαίδης”, παρακολούθησαν τους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές να δίνουν ρεσιτάλ υποκριτικής ερμηνείας και μια παιδική χορωδία να γεμίζει την ατμόσφαιρα με αγγελικές φωνές, συμπράτοντας αρμονικά με την (για μια ακόμη φορά) καταπληκτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου!

Είδαμε έναν Πελοπίδα Μαυρόπουλο να ξεπερνάει τον εαυτό του και να διευθύνει με καθαρότητα και περίσσεια ενέργεια, μεταδίδοντας ένα αστείρευτο πάθος τόσο στην ορχήστρα όσο και στην χορωδία!

Είδαμε έναν Χρήστο Νινιό να ερμηνεύει με την πληθωρική του φωνή τα τραγούδια Μπροστάρης και Ξεριζωμός κάνοντάς μας να δακρύσουμε!

Ακούσαμε Το Ανάπλι με την σύμπραξη λαούτου και κριτικής λύρας από την Ένωση Κρητών Κορινθίας “Ο Ψηλορείτης” θυμίζοντάς μας τη λεβεντογέννα Κρήτη!

Τραγούδια όπως Το Μεγάλο μας Τσίρκο και Το Προσκύνημα μας παρέσυραν και μας έκαναν να σιγοτραγουδάμε μαζί τους!

 

Δικαίως το κοινό καταχειροκρότησε ενθουσιασμένο όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Τα συγχαρητήριά μας στην Δασκάλα μουσικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου κα Σοφία Τσόγκα και τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου κο Πελοπίδα Μαυρόπουλο για την συνδρομή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την παράσταση οι βουλευτές Κορινθίας κοι Τσόγκας Γεώργιος και Ψυχογιός Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κορινθίων Πνευματικός Αλέξανδρος, ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γκιώνης Γεώργιος, καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και υποψήφιων Δημάρχων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 Μαρτίου 2019 συμπληρώθηκαν 8 χρόνια (και μια ημέρα) απο τον θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλη και είμαστε σίγουροι πως αυτή η παράσταση τον τίμησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια και να την δούμε και στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, γιατί τέτοιες παραστάσεις είναι παρακαταθήκη για ένα καλύτερο πολιτιστικό μελλον.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog