Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Δύο νεκροί σε εκλογικό κέντρο από συμπλοκή

- Advertisement -

Στην γειτονική χώρα διεξάγονται δημοτικές εκλογές, οι οποίες ωστόσο σημαδεύτηκαν από άγρια συμπλοκή σε εκλογικό κέντρο στην Μαλάτια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τουρκικό DHA, σε εκλογικό κέντρο ξεκίνησε καυγάς μεταξύ δύο ομάδων για την εκκίνηση της διαδικασίας. Η κατάσταση ξέφυγε και κάποιοι από αυτούς έβγαλε όπλα και πυροβόλησαν!

Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν ο Χασάν Ακτάς και ο Ιλίγιας Ακτάς, πατέρας και γιός.

Στα «σχοινιά» ο Ερντογάν εν μέσω της οικονομικής κρίσης
Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκλογική διαδικασία που, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει τα χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος και της ψήφου εμπιστοσύνης για τον Ερντογάν, ο οποίος, για πρώτη φορά, θα αντιμετωπίσει τη συνεργασία κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για τις εκλογές έχουν στηθεί 194.390 κάλπες, ενώ ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων είναι 8.270.

Εξ αυτών θα εκλεγούν 30 δήμαρχοι μητροπολιτικών δήμων καθώς και 1.359 δήμαρχοι για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πέρα από τους δημάρχους, οι πολίτες θα ψηφίσουν και για τα δημοτικά συμβούλια, καθώς και τους κοινοτάρχες, ενώ στη διαδικασία θα συμμετέχουν και 53.099 Σύροι που έχουν λάβει την τουρκική υπηκοότητα.

Bloomberg: Η λίρα «βυθίζεται», ο Ερντογάν επιτίθεται
Διεθνή δίκτυα, όπως το Bloomberg, προβλέπουν «ντέρμπι» σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

«Καθώς η λίρα περνά από μια κρίση στην επόμενη, ο Ερντογάν εξαπολύει επιθέσεις σε εχθρούς τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, προειδοποιώντας τους τραπεζίτες με “βαρύ κόστος” που θα κληθούν να πληρώσουν για το υφιστάμενο νομισματικό χάος» σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Κατά το ίδιος δημοσίευμα, σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν το κλίμα στην τουρκική οικονομία, «κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μια σπάνια κίνηση, συνεργάζονται, ασκώντας κριτική στον Ερντογάν και στο ισλαμιστικών βάσεων κίνημά του».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog