Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απάντηση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων για τα αδέσποτα της χωματερής

- Advertisement -

Μετά μεγάλης μας λύπης διαπιστώσαμε ότι ο δήμος μας έγινε στόχος για διασπορά ειδήσεων που δεν ευσταθούν ή τουλάχιστον δεν δίνουν την σωστή εικόνα του θέματος.
Πρόκειται για το θέμα διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.
Η δημοτική αρχή έχει δείξει από το 2007 την ευαισθησία της για τα αδέσποτα επισυνάπτοντας πρώτη φορά σύμβαση με το ΔΙΚΕΠΑΖ και συνεχίζεται το πρόγραμμα με δύο (2) τοπικούς κτηνιάτρους από το 2016.

Έκτοτε το πρόγραμμα αυτό συνεχίστηκε και εμπλουτίστηκε με την αγαστή συνεργασία εθελοντών –κτηνιάτρων, Φιλοζωικών Σωματείων και ευαισθητοποιημένων δημοτών στο θέμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος παρέχει υπηρεσίες κάθε χρόνο όπως στείρωση σε διακόσια είκοσι (220) αδέσποτα ζώα συντροφιάς , δαπάνες σίτισης και κτηνιατρικές υπηρεσίες, για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο μας.
Ήδη εξασφάλισε καταφύγιο το οποίο είναι υπό αδειοδότηση , διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές, θα φιλοξενεί και θα παρέχει κτηνιατρικές υπηρεσίες στα αδέσποτα ζώα εξασφαλίζοντας τις ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης .

Παρόμοιες ειδήσεις μηδενίζουν το έργο των κτηνιάτρων εθελοντών , των φιλοζωικών σωματείων, των ιδιωτών καθώς και του δήμου ο οποίος επί μια 10ετία και πλέον φροντίζει με συνέπεια και υπηρετεί τον ευαίσθητο αυτό τομέα δείχνοντας έμπρακτα ευαισθησία και πολιτισμένη συμπεριφορά.

Σε παρόμοιες καταστάσεις η συνεργασία, η συμβουλευτική συμπεριφορά και η συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι το όφελος του Δήμου και όχι κακοπροαίρετες ενέργειες που διασύρουν το τόπο μας αποδίδοντας μηδενικό όφελος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι κάτι μέρες τώρα στο διαδύκτιο που γίνετε ο χαμός με την χωματερή και τα αδέσποτα !!Το είπε ο Σκαι 😮Και αρχίσανε μετά τα αλλά «κανάλια»τα δικά μας και λένε την κάθε λαλακια και να τα ρίχνουν όλα στο Δημο😮Δεν λέω ότι δεν φταίει όσο του ανάλογη αλλά εδώ έχουμε του κόσμου τα προβλήματα με συνανθρώπους μας που έχουν την ίδια ανάγκη με τα αγαπητά σκυλάκια !!οταν ο Δήμος έκανε ενέργειες με τα παντωπολεια την εκκλησία και ότι άλλο δεν λέγατε τίποτα η λέγατε τα κάνουν για ψηφαλακια 😮Δεν λέω και τα ζώα έχουν ψυχή και όσο μπορούμε να τα βοηθήσουν και ο Δήμος και οι φιλόζωοι κλπ!Αυτο το πρόβλημα είναι πανελλαδικό δεν είναι μόνο στο Λουτρακι τώρα γιατί το Σκαι μας «προτίμησε «και αυτο ύποπτο είναι !ΥΓ Δεν θέλω να υποστηρίξω τον δήμαρχο μηπως μου πουν πάλι και έχω και σκύλο και γάτα μην νομίζετε ότι δεν νοιάζομαι για τα αδέσποτα αλλά να μην τα μηδενίζουμε όλα !Καλο μήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog