Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν οι συμμετέχοντες του διήμερου σεμιναρίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα «Εξαγωγές Οίνου και γαστρονομικά concept – Τα όπλα του μέλλοντος της Ελληνικής Ανάπτυξης».

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα «Εξαγωγές Οίνου και γαστρονομικά concept – Τα όπλα του μέλλοντος της Ελληνικής Ανάπτυξης». Κατά τις ημέρες της Κυριακής και της Δευτέρας 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, διεξήχθη στο Επιμελητήριο σεμινάριο από διακεκριμένους ομιλητές με τη συμμετοχή οινοποιών, παραγωγών, επιχειρηματιών εστίασης, σπουδαστών στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και λοιπών ενδιαφερόμενων.

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Ά Αντιπρόεδρος, Σωτήρης Σπηλιωτακάρας, ο ΄Β Αντιπρόεδρος, Σωτήρης Κουκουλάκης, η Γενική Γραμματέας, Ελένη Κωνσταντίνου. Η ομάδα των ομιλητών αποτελούνταν από τον κ. Ανδρέα Κελεμίδη, γαστρονόμο – Πρόεδρο της εταιρίας Oinos Wines, oι κύριοι Τάσος Μπάλας και Στυλιανός Λογοθέτης, συνεργάτες της εταιρίας Oinos Wines και οι Chef Χρήστος Χρήστου, ιδιοκτήτης εστιατορίου «Yefsi», στη Ν. Υόρκη και Βασίλης Ακρίβος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ψάριστον». Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Βασίλειος Τζαναβάρας, εξαγωγέας οίνου και ομότιμος καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ο Πρόεδρος της Ένωση Οινοποιών Μεσσηνίας, κ. Πουλημένος, πλήθος οινοποιών και επιχειρηματιών εστίασης από όλη την Ελλάδα (Κοζάνη, Αρχαία Ολυμπία,Πόρο, Σαντορίνη, κ.λ. περιοχές), σπουδαστές τουριστικών επιχειρήσεων  (ΙΕΚ Ευρωπρόοδος) και λοιποί ενδιαφερόμενοι.

 

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών, κυρίως στη χώρα της Αμερικής με τεχνικές λεπτομέρειες, καλύπτοντας όλο το εύρος των πεδίων ενδιαφέροντος. Επιπλέον, οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε ζητήματα συμβουλευτικής επιχειρήσεων εστίασης (διαχείριση προσωπικού, εργονομία, επικοινωνιακή κατάρτιση) και προώθησης τοπικών προϊόντων, μέσω της τοποθέτησης τους στην κουζίνα των επισιτιστικών τοπικών επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ωφελημένοι από την παρακολούθηση του σεμιναρίου σε βαθμό αντάξιο των προσδοκιών τους. Αποκόμισαν από την συμμετοχή τους στο σεμινάριο γνώσεις,  πληροφορίες και επαφές  που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης τους. Συνεχάρησαν τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Πιτσάκη και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας για αυτή την πρωτοβουλία και την άριστη διοργάνωση και ζήτησαν την διοργάνωση ανάλογων δράσεων και στη συνέχεια.

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog