Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το “τελευταίο αντίο” στο Βασίλη Λυριτζή

- Advertisement -

Σε κλίμα συγκίνησης η πολιτική κηδεία του αγαπητού δημοσιογράφου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και κόσμος που επί χρόνια τον εμπιστευόταν το Βασίλη Λυριτζή για την ενημέρωσή του λέει το “τελευταίο αντίο” στον αγαπητό δημοσιογράφο που πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 62 ετών.

Παρών στο Α’ Νεκροταφείο για την πολιτική κηδεία του δημοσιογράφου, ο επί χρόνια συνεργάτης, αδελφικός φίλος και κουμπάρος του Βασίλη Λυριτζή, Δημήτρης Οικονόμου.

Το παρών έδωσε ακόμη πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καθώς και οι Νίκος Φίλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Κωστής Χατζηδάκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ρένα Δούρου, Κώστας Λαλιώτης, Σταμάτης Μαλέλης, Τζόνι Καλημέρης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Σηφουνάκης, Παύλος Τσίμας, Γιώργος Μητσικώστας, Μάριος Γεωργιάδης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Παναγιώτης Ρήγας, Σταύρος Κοντονής, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκος Σαντορινιός, Τάσος Παπάς, κ.α.

Ο Νίκος Βούτσης στην Πολιτική κηδεία τουΒασίλη Λυριτζή
Ο Νίκος Βούτσης στην Πολιτική κηδεία τουΒασίλη Λυριτζή  EUROKINISSI
Δημήτρης Οικονόμου και Κώστας Λαλιώτης συγκινημένοι στην κηδεία του Βασίλη Λυριτζή.
Δημήτρης Οικονόμου και Κώστας Λαλιώτης συγκινημένοι στην κηδεία του Βασίλη Λυριτζή.  EUROKINISSI
Τον επικήδειο στην πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή εκφώνησε ο Νίκος Φίλης
Τον επικήδειο στην πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή εκφώνησε ο Νίκος Φίλης  EUROKINISSI
Συνάδελφοι του Βασίλη Λυριτζή. Στα δεξιά ο Παύλος Τσίμας
Συνάδελφοι του Βασίλη Λυριτζή. Στα δεξιά ο Παύλος Τσίμας  EUROKINISSI
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Β. Λυριτζή
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Β. Λυριτζή  EUROKINISSI

Τον επικήδειο εκφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης:

“Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ακριβό σύντροφο, έναν συνάδελφο με ήθος, ένα καλό παιδί”, ανέφερε ξεκινώντας τον επικήδειο. “Ο Βασίλης, πάντα με το χαμόγελό του, το διακριτικό και ιδιαίτερο χιούμορ του, την ηθική του συγκρότηση, την πλατιά μόρφωση, την ικανότητά του να επιχειρηματολογεί χωρίς να βάζει τον άλλον απέναντί του, τη γενναιοδωρία του σε αισθήματα και πρακτική βοήθεια. Πάντα με σταθερή την προσήλωσή του στις αρχές της Ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά, ταυτόχρονα ανοιχτός στο διάλογο και τις επισημάνσεις, ο Βασίλης εκείνα τα χρόνια υπήρξε το παράδειγμα ενός καθοδηγητή, όχι αφ` υψηλού, αλλά δίπλα, σαν αδελφός. Αυτή η ευγένεια χαρακτήρα και η δημοκρατικότητα του Βασίλη καλλιεργημένη μέσα στη δημοκρατικότητα και τις αξίες της Ανανεωτικής Αριστεράς υπήρξε η ισχυρή πολιτική-πολιτισμική προδιάθεση που τον ενέπνευσε να περάσει από τη βιωματική πολιτική δράση στην επαγγελματική δημοσιογραφία. Ο Βασίλης γνώριζε ότι είδηση δεν είναι ό,τι συμφέρει το κόμμα κι ακόμη χειρότερα ό,τι συμφέρει την εργοδοσία και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Απεχθανόταν τον λαϊκισμό και τον κιτρινισμό. Είχε συνείδηση της κοινωνικής αποστολής του δημοσιογράφου, του δικαιώματος, δηλαδή, του πολίτη να πληροφορείται χωρίς να χειραγωγείται. Κι αυτή η πολιτική στάση του επαγγελματία δημοσιογράφου Λυριτζή είχε ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί ο Βασίλης δεν εργάστηκε σε προστατευμένο περιβάλλον αλλά έπεσε στα βαθιά νερά του ανταγωνισμού σε μια περίοδο που η δημοσιογραφία στιγματιζόταν από συμπεριφορές κυνισμού και μετατρεπόταν συχνά σε θεραπαινίδα της διαπλεκόμενης πολιτικής εξουσίας. Ο Βασίλης κατόρθωσε να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του, δεν υπέκυψε στις επιταγές του life style και στη φτήνια και κέρδισε μια ειλικρινή καθημερινή σχέση με τον πολίτη, κατέκτησε την εκτίμηση των συναδέλφων του και την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη του κοινού. Γι` αυτό η αναπάντεχη είδηση του θανάτου του προκάλεσε τόσο μεγάλη συγκίνηση σε γνωστούς και αγνώστους καθώς δεν θα ξαναδούμε ποτέ στους δέκτες μας το γλυκό χαμόγελό του, την ευαισθησία και τη στοχαστικότητά του, στοιχεία τόσο εμφανή στην καθημερινή παρουσία του. Αντίο Βασίλη!”.

Στην πολιτική κηδεία του Δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.
Στην πολιτική κηδεία του Δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.  EUROKINISSI
Μεγάλη η συγκίνηση για την απώλεια του Βασίλη Λυριτζή
Μεγάλη η συγκίνηση για την απώλεια του Βασίλη Λυριτζή  EUROKINISSI
Πολιτική κηδεία του Δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή. Στεφάνη απέστειλε ο πρωθυπουργός
Πολιτική κηδεία του Δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή. Στεφάνη απέστειλε ο πρωθυπουργός  EUROKINISSI
Στεφάνια από πολιτικούς, δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης στην κηδεία του Β. Λυριτζή
Στεφάνια από πολιτικούς, δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης στην κηδεία του Β. Λυριτζή  EUROKINI
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog