Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πετσίτης: Μπήκε με τον Παππά στο Μαξίμου, ενώ είχε ήδη συνεργασία με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη

- Advertisement -

Σε μια νέα αποκάλυψη που εκθέτει τόσο τον Μανώλη Πετσίτη, όσο και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά προχωρεί σήμερα το Newsbomb.gr. Στοιχεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά αποδεικνύουν πως ο Μανώλης Πετσίτης ανέλαβε να εκπροσωπεί φορολογικά τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μόλις ένα μηνά πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ – Όταν μπήκε στο Μαξίμου ήταν ήδη άνθρωπος του Λαυρεντιάδη …

Τα ντοκουμέντα που φέρνει (κατ’ αποκλειστικότητα) σήμερα στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι όταν ο Νίκος Παππάς έβαλε τον Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο τελευταίος ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη!

Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο οποίος έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να αποσυνδέσει την παρουσία Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρεντιάδη υποστηρίζοντας πως η υπόθεση Πετσίτη αφορά «συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών».

Και το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι οι δικηγόροι αυτοί «τυγχάνουν» στελέχη της δικηγορικής φίρμας του Αρτέμη Αρτεμίου,με τον οποίο ο κ. Παππάς είχε μεταβεί το 2013 στη Βενεζουέλα για λόγους που δεν έχουν επαρκώς αποσαφηνιστεί.

Μα απλά λόγια αυτό που πλέον αποδεικνύεται πολλαπλώς και περίτρανα, είναι πως τοποθετώντας τον στενό του φίλο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παππάς έβαλε στο πρωθυπουργικό μέγαρο ολόκληρο το σύστημα Λαυρεντιάδη.

Έκθετος ο Παππάς – Πώς… έμπασε το σύστημα Λαυρεντιάδη στο Μαξίμου

Χθες, 3/04/2019, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ερωτηθείς για το θέμα Πετσίτη στο ραδιόφωνο Νews 24/7 δήλωσε πως ο πρώην στενός του συνεργάτης μεταπήδησε από το Μέγαρο Μαξίμου στον ιδιωτικό τομέα στις αρχές του 2016.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάσθηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς θέλοντας να δείξει πως ο ίδιος δεν ευθύνεται για τα μετέπειτα «νταραβέρια» του Πετσίτη.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που υποστηρίζει ο κ. Παππάς και από τα ντοκουμέντα προκύπτει πως το κουβάρι Πετσίτη έχει αρχίσει μόλις να ξετυλίγεται.

Δυστυχώς για τον κ. Παππά, ο Πετσίτης ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη πριν αρχίσει να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και αυτό βεβαίως το ήξεραν όλοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το Newsbomb.gr από τις 13 Δεκεμβρίου 2018 είχε αποκαλύψει ως ο Μανώλης Πετσίτης δεν είχε μόνο αναβαθμισμένο ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου ως ο «κολλητός» του Νίκου Παππά, αλλά είχε περίοπτη θέση και στην «αυλή» του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ως άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.

Όπως είχαμε τεκμηριώσει τότε, η εμπιστοσύνη του Λαυρεντιάδη στο πρόσωπο του Πετσίτη προέκυπτε από το γεγονός πως ο στενός φίλος του Νίκου Παππά είχε αναλάβει να εκπροσωπεί στην Ελλάδα, τους Κύπριους δικηγόρους, που είναι ακόμη και σήμερα οι διαχειριστές «αμαρτωλών» offshore του Λαυρεντιάδη.

Πρόκειται για τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, για τους οποίους το Newsbomb.gr έχει κάνει εκτεταμένες αποκαλύψεις.

Τώρα εξηγούνται πολλά και κομμάτια του παζλ μπαίνουν στην θέση τους

 

Ο Πετσίτης, ο Λαυρεντιάδης, οι δικηγόροι με τις offshore και οι καναλάρχες

Ο Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited, δηλαδή στο γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, ενώ ο Σωτηράκης Παναγιώτου, ο οποίος έχει αποδειχθεί το δεξί χέρι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε πλήθος σκοτεινών υποθέσεων, ήταν μέχρι πρόσφατα διευθυντής της APLAW Services Limited.

Αποκαλυπτικά στοιχεία – Νεα έγγραφα φωτιά

Σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών φορολογικών Αρχών τα οποία παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα 4/04/2019 το Newsbomb.gr, ο Μανώλης Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των Παναγιώτου και Πιερή στις 23 Δεκεμβρίου 2014, ήτοι 33 ημέρες πριν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του 2015. Δηλαδή ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη, λίγες εβδομάδες πριν εγκατασταθεί στο Μαξίμου.

Πετσίτης και δικηγόρος Λαυρεντιάδη συνεργάτες από το 2014 – Αποκλειστικό ντοκουμέντο Newsbomb.gr

Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους… ο Πετσίτης ήταν έμμισθος των δικηγόρων του Λαυρεντιάδη ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2015.

Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να ακονίσουν την μνήμη τους…

Ο Πετσίτης ήταν το «όχημα» για να μπει ο Λαυρεντιάδης στο Μαξίμου;

Ταχύτατα έγινε ο άνθρωπος τους στην Ελλάδα, όχι μόνον δηλώνοντας το σπίτι του στην Καισαριανή ως την επαγγελματική τους έδρα, αλλά εκπροσωπώντας εκείνους και τον Λαυρεντιάδη σε συναντήσεις στη ΔΕΠΑ και φέρνοντας μεγάλα πακέτα στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, που είχαν συστήσει οι Παναγιώτου και Πιερής.

Έκθετος ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς, είτε αποκρύβει, είτε αγνοεί το ότι ο Πετσίτης μπήκε στο Μαξίμου έχοντας ήδη συνεργασία με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη.

Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι ήταν και συνεργάτες του φίλου του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου, το πιο λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως ο υπουργός γνώριζε για αυτή την επαγγελματική σχέση. Και αυτό είναι το πιο λογικό να υποθέσει κανείς διότι η συνεργασία είχε αναπτυχθεί μεταξύ δύο κοινών του φίλων.

Στην περίπτωση που ο Νίκος Παππάς έχει εξαπατηθεί από τον Μανώλη Πετσίτη και τον Αρτέμη Αρτεμίου για το χρόνο έναρξης της συνεργασίας τους, θα περίμενε κανείς πως ο υπουργός θα στραφεί εναντίον και των δύο, καθώς τον εξέθεσαν δημοσίως, οδηγώντας τον να υποστηρίζει ανακριβή γεγονότα.

Διότι είναι ανακριβές πλέον να λέγεται πως ο Μανώλης Πετσίτης κατέστη «ιδιώτης» και «εκπρόσωπος εταιρειών με τις οποίες συγκρούσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» μετά το 2015, όταν ήδη από το 2014 ο φίλος του είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με τα στελέχη της APLAW Services Limited.

Μαζί με τον κ. Παππά έχουν εκτεθεί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησαν δημοσίως την επιχειρηματολογία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Δεδομένου λοιπόν ότι ο Πετσίτης ήταν μέσα στο Μαξίμου και ως συνεργάτης του κ. Παππά και ως εκπρόσωπος συμφερόντων του Λαυρεντιάδη, θα πρέπει να πέσει άπλετο φως και να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες.

Αφενός διότι η ραγδαία διόγκωση του χρέους της ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, ξεκίνησε ακριβώς εκείνη την περίοδο, αφετέρου διότι ο Πετσίτης βρέθηκε αμέσως μετά να λαμβάνει επιταγές συνολικού ύψους 200.000 ευρώ από την λιπασματοβιομηχανία του Λαυρεντιάδη, για άγνωστες μέχρι και σήμερα υπηρεσίες.

Οι αποκαλύψεις όπως σας είχαμε επισημάνει θα είναι καθημερινές.

 

newsbomb.gr

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και ξερεται το 1% μονο προς το παρον , αν ψαξεται λιγο καλυτερα θα βρειτε πολυ φως , λιγο μυαλο θελει. λιγο ομως σκεφτειται το …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog