Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αιγιαλός: Απέσυραν διάταξη που άφηνε παράθυρο νομιμοποίησης αυθαιρέτων μετά τις 28/7/2011

- Advertisement -

Η κυβέρνηση απέσυρε τη διάταξη που άφηνε παράθυρο νομιμοποίησης αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλία από το νομοσχέδιο μετά τις αντιδράσεις.

Η διάταξη που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι κατά παρέκκλιση,  είναι δυνατή η εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετων  κτισμάτων που κατασκευάστηκαν μετά τις 28/7 του 2011, εφόσον αποτελούσαν μέρος έργου που είχε κατασκευαστεί με νόμιμο τρόπο.

Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα «νομιμοποίησης» εφόσον είχαν κατασκευαστεί πριν από τις 28/7/2011.

«Κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, μπορούν να εξαιρούνται από την κατεδάφιση με απόφαση του υπουργού Οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28.7.2011, αν αφορούν: αα) έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς Εθνικής Αμυνας και ασφάλειας, ββ) έργα εθνικής σημασίας, γγ) έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφελείας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ, δδ) έργα του διεθνούς, εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς και δημοτικές οδούς, εε) έργα που αποτελούν οργανικό ή λειτουργικό σύνολο με νομίμως κατασκευασθέν έργο», έγραφε χαρακτηριστικά η διάταξη, γεγονός που σήμαινε ουσιαστικά την απαλοιφή κάθε περιορισμού ως προς το είδος της παράνομης δραστηριότητας, εφόσον είναι κομμάτι μιας παρακείμενης νόμιμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα επιτρεπόταν η νομιμοποίηση ανάλογων κατασκευών μόνο για λόγους εθνικής άμυνας ή ασφάλειας, ενώ κατά καιρούς νομιμοποιούνταν με «φωτογραφικές» διατάξεις συγκεκριμένα έργα. Παράδειγμα, πριν από ένα μήνα νομιμοποιήθηκε με τον ν. 4599 ένας παραλιακός δρόμος στη Φθιώτιδα και ένας στη Λέσβο.

 

Πηγή: kathimerini.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog