Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Είδα την Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ!

- Advertisement -

Πείστηκα και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ….

 

Παρατηρώ διάφορους συναδέλφους που υποβάλλουν τον εαυτό τους σε φρικτές δοκιμασίες και στη συνέχεια μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στο διαδίκτυο. Κάποιος έτρωγε για μία εβδομάδα φίδια, ένας άλλος έκανε το γύρο του κόσμου με κλειστά τα μάτια, κάποια άγνωστη μου έζησε επί μέρες κάνοντας τη γυμναστική και τη διατροφή της Αντριάνα Λίμα! Όλους αυτούς τους ζηλεύω για την τόλμη τους, γι’ αυτό και αποφάσισα να φτάσω στα όρια των αντοχών ενός φυσιολογικού ανθρώπου και να παρακολουθήσω για πάνω από μία ώρα την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ! Αυτή με την σ. Κατερίνα Ακριβοπούλου. Την Δημοσιογράφο. Δίπλα της ο Διανοούμενος που αποκαλύπτει τους σύγχρονους θεωρητικούς του φασισμού. Ο σ. Σωτήρης Καψώχας. (Συμμετείχε και ένας τρίτος, αλλά δεν τον αφήνουν να μιλάει, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι μάλλον είναι εχθρός του λαού.) Παραθέτω τα όσα συνέβησαν. Αν δεν είστε σκληραγωγημένοι, καλύτερα να διαβάσετε τα ζώδια.

1. Το δίδυμο ξεκίνησε με την παρουσίαση του Τύπου. Όχι όπως κάνουν οι αστοί δημοσιογράφοι που διαβάζουν όλες τις εφημερίδες. Επέλεξαν να δείξουν το προχθεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων», το οποίο δεν πανηγύριζε ιδιαίτερα με την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια. Δίπλα του τοποθέτησαν την πρώτη σελίδα των “Financial Times” και συνέκριναν το μέγεθος των τίτλων που τα δύο έντυπα αφιέρωσαν στον σ. Πρωθυπουργό. Πικράθηκαν με την μικρότητα των «Νέων», αλλά ενθουσιάστηκαν με την μεγαλοσύνη και τη λεβεντιά των “Financial Times” που, από ό,τι καταλάβαμε, δεν αποτελούν πλέον όργανο του διεθνούς καπιταλισμού.

2. Οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη σκαλέτα της ενημερωτικής εκπομπής. Όταν αναφέρθηκαν στην αντιπολίτευση, η μεν σ. Ακριβοπούλου κάγχασε, ο δε σ. Καψώχας κούνησε απογοητευμένος το κεφάλι. Ο Μητσοτάκης ήταν η αιτία. «Το μόνο που θέλει, είναι να φύγει ο Τσίπρας», εκτίμησε η σ. Ακριβοπούλου, συνοδεύοντας την πολιτική της ανάλυση με έναν ήχο μεταξύ γέλιου και τσιγαρόβηχα. «Αντί να ασχοληθεί με αυτά που θα κάνουμε…» συμπλήρωσε ο διανοούμενος της παρέας και ξαναμελαγχόλησε με την κατάντια της πολιτικής μας ζωής.

3. Ακολούθησε διάλογος, ο οποίος και αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Έπαιξαν ένα βίντεο της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και μετά απάντησαν. Στο βίντεο. Το έκαναν του αλατιού, ξεδιπλώνοντας μια σειρά από επιχειρήματα και όταν ο τρίτος της παρέας έκανε το λάθος να μπει στο πλάνο και να πει ότι στο βίντεο δεν ακούστηκαν αυτά που το δίδυμο ισχυρίζεται, η σ. Ακριβοπούλου τσατίστηκε. Σωστά, γιατί έτσι θιγόταν ο επαγγελματισμός και η αντικειμενικότητα της. «Δηλαδή θέλεις να ξαναβάλουμε να παίξει το απόσπασμα;» απείλησε. Δεν το ξαναέβαλαν.

4. Για να εξασφαλιστεί η πολυφωνία για την οποία έχουν δώσει τόσες μάχες οι αριστεροί δημοσιογράφοι και για την οποία προσέφεραν τη ζωή τους οι νεκροί της ΕΡΤ (ΟΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ), πέρα από τη Νέα Δημοκρατία καταγγέλθηκε και το ΚΙΝΑΛ. Ο σ. Καψώχας χαρακτήρισε «προκλητική, προκλητικότατη» την ανακοίνωση του για την δανειοδότηση των κομμάτων και η συζήτηση έγινε ακόμη πιο πλούσια με τη συμμετοχή της σ. Ακριβοπούλου. «Πράγματι είναι προκλητικότατη, συμφωνούμε», είπε. Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ δεν διαβάστηκε ποτέ.

5. Επειδή τα θέματα άρχισαν να εξαντλούνται, η σ. Κατερίνα είχε την ιδέα να δουν ένα βίντεο από παλιά συνέντευξη, όπου ένας πραγματογνώμονας έκανε πρόσθεση στα χρωστούμενα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και τα έβρισκε 462 εκ. «Χοντρικά τα δύο κόμματα χρωστάνε ένα δισεκατομμύριο», πληροφόρησε τον ελληνικό λαό, μεγαλώνοντας τον λογαριασμό κατά 538 εκατομμύρια. «Έτσι για να κατανοεί και ο κόσμος τι συμβαίνει», συμπλήρωσε η οικοδέσποινα της εκπομπής.

6. Μόλις τελείωσαν οι διαφημίσεις της «Ραδιοτηλεόρασης», η σ. Ακριβοπούλου επανεμφανίστηκε το ίδιο ξεχτένιστη όπως πριν. Επανέφερε το θέμα της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και αυτή τη φορά η συντροφιά ήταν πολύ πιο σκληρή απέναντί της. Ο σ. Καψώχας την κατηγόρησε ευθέως ότι παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό γιατί «του δίνει αναληθή στοιχεία». Το βίντεο με την Ζαχαράκη έμεινε πάλι αμίλητο και αν αυτό δεν είναι απόδειξη ενοχής, τότε τι είναι;

7. Σε μια ζωντανή εκπομπή οι εξελίξεις τρέχουν, οπότε προέκυψε σύνδεση με τη Βουλή. Ένας ρεπόρτερ που προφανώς βιαζόταν, παρέθεσε κάποιες σκόρπιες προτάσεις, τις οποίες υποχρεώθηκε να βάλει σε τάξη η σ. Ακριβοπούλου, ώστε «να κατανοεί και ο κόσμος τι συμβαίνει». Αυτό που συνέβαινε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση του απορρήτου, γεγονός που έκανε έξαλλη την δημοσιογράφο, η οποία τα είπε ένα χεράκι στον Μητσοτάκη και την παρέα του. Ο σ. Καψώχας είχε αηδιάσει πάρα πολύ μ’ αυτή την ιστορία και το έδειχνε κουνώντας ξανά το κεφάλι του, συμφωνώντας με την τοποθέτηση της συναγωνίστριας.

8. Προκειμένου να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η πολιτική ανάλυση της ημέρας, ξαναπροβλήθηκε το βίντεο από την παλιά συνέντευξη του σχετικού με τα δάνεια των κομμάτων πραγματογνώμονα. Για να μην υπάρχουν πονηροί συμψηφισμοί, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι το ποσό που χρωστάει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τίποτα, δηλαδή μόλις 10 εκατομμύρια και η σ. Ακριβοπούλου συμφώνησε γνέφοντάς καταφατικά, προσέχοντας ταυτόχρονα να μη φύγει το χέρι κάτω από το πηγούνι. «Έτσι για να κατανοεί ο κόσμος τι συμβαίνει», ξαναείπε γιατί η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως.

9. Η έκφραση «να κατανοεί ο κόσμος» είναι λίγο υπερβολική. Το ποσοστό 1,1% που συντονίστηκε στην εκπομπή δεν το λες και κόσμο.

Βαγγέλης Περρής

athensvoice

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog