Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ανδρέου : Το προφίλ του υποψήφιου βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία

- Advertisement -

Aποκλειστικό LB –Ένας νέος άνθρωπος από την περιοχή μας, επιστήμονας, ενεργός πολίτης, που ασχολείται με τα κοινά πολλά χρόνια,

τολμάει να μπει για πρώτη φορά σε πιο βαθιά νερά. Αυτά της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

O Γιάννης Ανδρέου είναι υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓHΣ-ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία.

Ας τον γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα.

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1978. Είναι γιος του Δημήτρη Ανδρέου και της Σταυρούλας Τσαρμπού, με καταγωγή από τον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και την Στεμνίτσα Αρκαδίας αντίστοιχα. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και πατέρας μιας αξιολάτρευτης κορούλας ενός έτους. Έχει μεγαλώσει στην Κόρινθο, σε μια μικρή γειτονιά, τα Αγιαννιώτικα. Με την σύζυγο του επέλεξαν να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους μετά τις σπουδές τους και σήμερα μένουν σε μια όμορφη γειτονιά στο Λουτράκι.

Σπούδασε στην Πάτρα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., ενώ αργότερα παράλληλα με την εργασία του, διεύρυνε το πεδίο των γνώσεων του με ένα ευρύ φάσμα σπουδών σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία (διοίκηση, μάρκετινγκ, επικοινωνία, παγκόσμιες προκλήσεις και διαχείριση κινδύνων).

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων. Του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Υπηρεσιών (MSc in Services Management) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Ο.Π.Α.), και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων (Masters of Arts in GlobalRisks, Politics and Analytics) του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Από το 2000 έχει εργαστεί σε Ελληνικές εταιρίες βιομηχανικών κατασκευών, συμμετέχοντας τόσο στην κατασκευή δημοσίων έργων (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου), όσο και στην κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας (ΕΛ.ΠΕ, Ε.Κ.Ο) ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Από το 2004 εργάζεται στην Motor Oil Hellas (M.O.H.).

Η Πολιτική και κοινωνική ενασχόληση

• Από τα φοιτητικά του χρόνια ξεκινά η δραστηριοποίησή του στα κοινά. Ως φοιτητής διετέλεσε πρόεδρος του σπουδαστικού συλλόγου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και εκπρόσωπος των φοιτητών στο συμβούλιο του ΤΕΙ Πάτρας και στο συμβούλιο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
• Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνθου και ομόφωνα Πρόεδρός του.
• Κατά την διάρκεια της θητείας του ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της πόλης της Κορίνθου, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας.
• Υπήρξε μέλος της 1ηςΚεντρικής Πολιτικής Επιτροπήςτου Κινήματος Αλλαγής και πρόσφατα, στο 2ο Συνέδριό του,εξελέγη μέλος της.
• Έχει αναπτύξει κοινωνική και πολιτιστική δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους.
• Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Λουτρακιωτών – Περαχωριτών ‘Ο ΙΒΥΚΟΣ’ και μέλος του Δικτύου του Οικουμενικού Ελληνισμού.
• Αρθρογραφεί συχνά για θέματα τοπικού και γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος.

 

Πώς βλέπει την πολιτική

Βλέπει την πολιτική και την ενασχόληση με αυτή ως προσφορά, πέρα από όρους lifestyle, προσωπικές στρατηγικές για την εξασφάλιση της επομένης καρέκλας και ανούσιες κοκορομαχίες. Τον ενοχλούν η αλαζονεία, ο πολιτικός κυνισμός και οι ελιτισμοί. Όλα αυτά απαξιώνουν την πολιτική, οδηγούν σε ανυποληψία το πολιτικό σύστημα και σε μια δικαιολογημένη αποστροφή του κόσμου γι’ αυτό. Δεν πρέπει όμως να αποδεχθούμε αυτή την κατάσταση ως φυσιολογική και να συμβιβαστούμε. Πρέπει να δράσουμε διαφορετικά, μέσα από ένα νέο παράδειγμα πολιτικής ηθικής και συμπεριφοράς. Να ξαναδούμε την πολιτική διαδικασία ως κάτι διαφορετικό, ως δράση που λύνει προβλήματα και σχεδιάζει στοχευμένα το μέλλον.

Ο Γιάννης Ανδρέου μας λέει ότι από την εργασία του έχει μάθει την αξία που έχουν η ομαδικότητα, η συνεργασία και η λήψη των σωστών αποφάσεων την σωστή χρονική στιγμή, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Και αυτά, μαζί με την συμμετοχή και την υιοθέτηση κανόνων διαφάνειας και αξιοκρατίας, μπορούν να αποτελέσουν το μυστικό για να προχωρήσουμε μπροστά. Να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τώρα τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog