Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένα βήμα πιο κοντά στην αποφυλάκιση ο Νίκος Ρωμανός

- Advertisement -

Το κλειδί που θα ανοίξει την πύλη εξόδου των φυλακών για τον 25χρονο Νίκο Ρωμανό, τον φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που βρισκόταν δίπλα του όταν δολοφονήθηκε από αστυνομικό στα Εξάρχεια το 2008, θεωρείται η απόφαση του Αρείου Πάγου, που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής στις φυλακές και καλής συμπεριφοράς.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Θόδωρος Μαντάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Ant1 «ο Αρειος Πάγος για πρώτη φορά σε υπόθεση με αυτά τα χαρακτηριστικά, αναγνωρίζει τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά και μάλιστα σε συνθήκες κράτησης του καταδικασθέντος, δηλαδή εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος».

Ο Άρειος Πάγος αξιολόγησε για τη λήψη της απόφασής του, σειρά γεγονότων: ότι ο Ρωμανός πήρε απολυτήριο Λυκείου στις φυλακές, πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολουθεί από το 2016 τα μαθήματα με «βραχιολάκι», έχει περάσει επιτυχώς 20 μαθήματα.

Η θετική αυτή απόφαση του Αρείου Πάγου εκτιμάται ότι θα μειώσει την ποινή στο Εφετείο φέρνοντας τον Νίκο Ρωμανό, που βρίσκεται ήδη 6 χρόνια μέσα στις φυλακές, πιο κοντά την αποφυλάκισή του.

«Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί βάσιμη προσδοκία ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφυλακιστεί, αφού βέβαια συνυπολογισθούν τα ευεργετικά ημερομίσθια και οι εκπαιδευτικές άδειες»εξηγεί ο δικηγόρος του κ. Μαντάς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog