Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Ετσι σκότωσα τον Μπάκο» – Η σοκαριστική περιγραφή της δολοφονίας στον Κορυδαλλό

- Advertisement -

«Αν μπορούσα να του ξεριζώσω το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα εκείνη τη στιγμή, θα το έκανα. Επειδή τα είχα χάσει εντελώς», είπε ο δολοφόνος του αλβανού ποινικού

Μετά την αποκάλυψη από το «Βήμα» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, του βίντεο της εν ψυχρώ δολοφονίας του αλβανού ποινικού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Στοιχεία που αποτυπώνουν τον τρόπο που σκότωσαν τον Μπάκο, εξευτελίζοντας εντελώς το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

Στο νέο ρεπορτάζ που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρονται:

«Αυτά δεν πρέπει να τα ακούω. Δεν λέγονται. Εμείς όλοι εδώ στο τραπέζι είμαστε εκπρόσωποι του κράτους. Και κυρίως εσείς πρέπει να βάλετε πλάτη…».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνάντηση που είχε, τον περασμένο Οκτώβριο, με το πρωτοβάθμιο όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού σχετικά με την κατάσταση χάους στις φυλακές, τα βίντεο με τα πάρτι στα κελιά-σουίτες και τις αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις.

Σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της τραγικής εικόνας που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, που αποτυπώνεται και στη δικογραφία που συνέταξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη «μαφία των φυλακών», η οποία μάλιστα υποβοηθείται ή χρηματοδοτείται από ομάδα δικηγόρων. Μάλιστα, την Πέμπτη δόθηκε κατάθεση γνωστού ποινικολόγου που μίλησε για τις σχετικές μεθοδεύσεις και αποκάλυψε σχετικό mail που πιθανόν θα οδηγήσει στην άσκηση νέων διώξεων. Με τον αρχηγό της εν λόγω «μαφίας» να παραληρεί μιλώντας σε μια δικηγόρο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού: «Ξεσκίζω όλη την Αθήνα εγώ. Την παίρνω σβάρνα…».

Στη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» περιέχεται, μάλιστα, κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου ότι τα μέλη της «μαφίας» τού ζητούσαν να τους διευκολύνει για να σκοτώσουν συγκρατούμενούς τους, αλλιώς θα αναγκάζονταν να σκοτώσουν τους γονείς των υπαλλήλων. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι προκειμένου να ασκήσουν πίεση τα μέλη της εν λόγω συμμορίας, περιέγραφαν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τις κινήσεις και τις δραστηριότητες των παιδιών τους. Μάλιστα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε καταθέσεις τους ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ανέφεραν ότι οι υπεύθυνοι αντιεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι αρμόδιοι επιθεωρητές, όταν ενημερώθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το οπτικό υλικό της ασυδοσίας στις φυλακές Κορυδαλλού, είπαν «τι είναι αυτά τα πράγματα, ρε παδιά; Να ξέρετε ότι έχει στενοχωρηθεί πολύ ο κ. Γενικός». Σε μια επίδειξη πλήρους αδιαφορίας και προσπάθειας απόκρυψης της δραματικής κατάστασης εντός των φυλακών που έχει αντίκτυπο στη δημόσια ασφάλεια. Αφού από εκεί εκπορεύονται εγκληματικές ενέργειες…

Ενα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία που έρχονται στο φως μέσα από τον εν λόγω δικαστικό φάκελο προέρχεται από τη δολοφονία, στις 14 Ιανουαρίου 2019, του 36χρονου αλβανού ποινικού Αλμπερ Μπάκο, την οποία αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή «Το Βήμα».

«Αν μπορούσα να του ξεριζώσω το κεφάλι…»

Ο ένας από τους δύο δράστες και μέλος της «μαφίας των φυλακών» στην απολογία του κάνει λόγο για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον Κορυδαλλό και τις επιθέσεις που εκπορεύονται μέσα από αυτή. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο Μπάκο μου είχε ζητήσει να πάει στο γραφείο Ζαφειρόπουλου όταν έγινε η δολοφονία. Εκείνος μου είπε να μαχαιρώσω τον ποινικό Μανώλη Καραγιάννη πριν από τρία χρόνια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κι έναν άλλο ποινικό πριν από πέντε μήνες, αλλά κι έναν άλλο Αλβανό στις φυλακές Δομοκού. Επίσης, πριν σκοτώσω τον Ζαφειρόπουλο, ο Μπάκο με είχε βάλει να σκοτώσω τον Ζ. (σ.σ.: μνημονεύει το όνομα κατηγορουμένου για ληστείες αλλά και εκβιάσεις που δέχθηκε προ μερικών μηνών δολοφονική επίθεση από άλλους δράστες, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο) για να πάρει τα μαγαζιά της νύχτας. Η δουλειά με τον Ζαφειρόπουλο όμως στράβωσε, εγώ πιάστηκα και έτσι δεν μπόρεσα να κάνω τη δουλειά με τον Ζ.».

Οσον αφορά τη σκηνή του φόνου, ανέφερε: «Μου γύρισε την πλάτη και τότε έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα φτιάξει από ένα πιρούνι και ξεκίνησα να τον μαχαιρώνω όπου έβρισκα. Είχα τόσο μεγάλο μίσος εκείνη τη στιγμή, που το μόνο που ήθελα ήταν να τον τελειώσω. Θυμάμαι ότι την πρώτη μαχαιριά του την έριξα στον λαιμό και μετά του έριχνα όπου έβρισκα. Αυτός δεν έπεφτε κάτω και πήγε προς το θυρωρείο. Ετρεξα από πίσω του, τον πρόλαβα μέσα στο θυρωρείο και εκεί τον τελείωσα. Αν μπορούσα να του ξεριζώσω το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα εκείνη τη στιγμή, θα το έκανα. Επειδή τα είχα χάσει εντελώς. Θυμάμαι ότι φώναζα στους υπαλλήλους «μην με πλησιάσει κανένας γιατί θα μαχαιρώσω κι εσάς»».

«Σου είπα να τον σκοτώσεις στο δωμάτιο»

Το εντυπωσιακό ακόμη είναι ότι ο άλλος δράστης, ελληνικής καταγωγής, που μαχαίρωνε τον Αλμπερ Μπάκο, όπως απεικονίζεται στο βίντεο του τρόμου, υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν κρατούσε κανένα μαχαίρι και ότι απλώς κάποια στιγμή προσπάθησε να χωρίσει τους άλλους δύο, με συγκαταβατική διάθεση. Συμπληρώνοντας ότι «ήθελα να βοηθήσω με κάποιον τρόπο γιατί δεν μου άρεσε αυτό που έκανε ο Αλβανός»!

Οταν οι δράστες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, ο αλβανός αρχηγός της «μαφίας των φυλακών» επικοινώνησε από τη φυλακή τηλεφωνικά με τον ομοεθνή δράστη και άρχισε να τον επικρίνει για το γεγονός ότι σκότωσε τον Αλμπερ Μπάκο στους διαδρόμους των φυλακών όπου υπήρχαν κάμερες. Οπως αναφέρεται, «σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο, κάνε το μέσα στο δωμάτιο το γ…ο». Για να αποκριθεί ο δράστης, «είπα στους αστυνομικούς ωστόσο ότι τον σκότωσα με πολύ πάθος».

Οι απειλές κατά σωφρονιστικών και η… ρήτρα εχεμύθειας

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου σε φυλακή της Κρήτης που περιέγραψε απειλητικές κινήσεις των μελών της «μαφίας των φυλακών».

Οπως σημείωσε, «τέλη Νοεμβρίου 2016, ενώ βρισκόμουν στην Κρήτη, δύο άγνωστα άτομα είχαν επισκεφτεί τον πατέρα μου στο σπίτι όπου κατοικούσε, στην περιοχή Μανιάτικα του Πειραιά, και του είχαν παραδώσει ένα κουτί με γλυκά και μια ανθοδέσμη, λέγοντάς του ότι είναι για μένα. Μαζί υπήρχε ένα σημείωμα που έγραφε, αν θυμάμαι καλά, «καλώς όρισες στον κόσμο μας, Κλόντι»» (το μικρό όνομα μέλους της εν λόγω «μαφίας»).

Στον ίδιο φάκελο περιλαμβάνεται η κατάθεση συγγενών επιχειρηματία που εκβιάζεται στις φυλακές, ότι τα μέλη της ίδιας συμμορίας εντός Κορυδαλλού είχαν επιδείξει σε συγκρατούμενούς τους φωτογραφία του σπιτιού της οικογένειας του επιχειρηματία στα νότια προάστια. Προκειμένου οι εν λόγω κρατούμενοι να μεταφέρουν μήνυμα στον επιχειρηματία ότι «έχουμε ανθρώπους έξω που φτιάχνουν και βάζουν βόμβες, γι’ αυτό πες του να μας δώσει 1.500.000 ευρώ γιατί θα του βάλουμε βόμβα στο σπίτι».

Ακόμη ο πρώην αρχιφύλακας του Κορυδαλλού και εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού σωματείου Αντώνης Αραβαντινός κατέθεσε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ότι «οι υπεύθυνοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ζητούσαν από τους συναδέλφους μου, που ήταν μάρτυρες των γεγονότων, ρήτρα εχεμύθειας. Στα πλαίσια δε αυτής της προσπάθειάς τους μετακίνησαν παράνομα διάφορους συναδέλφους».

Τέλος, σημαντικό τμήμα του εν λόγω φακέλου καταλαμβάνει η υπόθεση των επιλογών ενός 67χρονου δικηγόρου που κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε την ίδια ομάδα αλβανών ποινικών. Στον εν λόγω νομικό που προφυλακίστηκε του αποδίδεται ότι σε ένα διάστημα περίπου ενός μηνός έδωσε στον αρχηγό της «μαφίας» περίπου 10.000 ευρώ, ενώ του μιλούσε για «εράνους» υπέρ του. Χαρακτηριστικά ακούγεται ο δικηγόρος να λέει «τρέχουμε να μαζέψουμε κανένα φράγκο γιατί δεν δίνει κανείς. Εχουνε βάλει καβούρια στις τσέπες. Δεν έχει ο κόσμος. Τι να σου πω». Με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι τους έδινε χρήματα λόγω φόβου. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ακούγεται ενδεικτικά κι ένα άλλο άτομο να συμβουλεύει τον αρχηγό της συμμορίας να μην πει κάτι συγκεκριμένο στην κατάθεσή του σε σχέση με την εκβίαση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από άλλους ποινικολόγους, από τον οποίο ζητούσαν 2.000.000 ευρώ.

Οπως λέει στον αλβανό μεγαλοκακοποιό, «θα πεις ότι παίχθηκαν τόσα παιχνίδια οικονομικά, πολιτικά πίσω από την πλάτη μου (σ.σ. του αλβανού μεγαλοκακοποιού!) που πάει κάπου το μυαλό μου, αλλά δεν έχω αποδείξεις».

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog