Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας:«Η κυβέρνηση επιχειρεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική στις πλάτες των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών»

- Advertisement -

Με την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, το Υπουργείο Υγείας αναγγέλλει τη μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε χρόνιες ασθένειες και σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός!

Πιο αναλυτικά, το κράτος μεταβιβάζει την υποχρέωση της δωρεάν παροχής υγείας στον ιδιώτη γιατρό, εξαναγκάζοντάς τον να χρεωθεί την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του πληθυσμού. Αυτό έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον 50-70% που αφορά φορολογικές/ασφαλιστικές δαπάνες και επιβαρύνουν το εισόδημα του ιδιώτη γιατρού.

Ο ιατρικός κόσμος έχει αποδείξει πως είναι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής των ευπαθών ομάδων, μειώνοντας τις αποζημιώσεις σε ποσοστό έως και 40%, κρατώντας παράλληλα τη παροχή υπηρεσιών σε υψηλά επίπεδα. Όλα αυτά μετά τη άδικη εφαρμογή του «clawback» (αλλά και της αύξησης του το 2019) που επιβαρύνει τη τσέπη του ελεύθερου επαγγελματία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας ζητά τη παρέμβαση του ΠΙΣ και διαμηνύει στο Υπουργείο Υγείας πως η κοινωνική πολιτική πρέπει να εφαρμόζεται από την πολιτεία με παροχή πόρων και όχι από να αντλούνται πόροι από το ίδιο κοινωνικό σύνολο που βάλλεται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΛΛΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ                                                                       ΦΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog