ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος με την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ τοπικός σύμβουλος Κορίνθου Παναγιώτης Λαζόπουλος την Κυριακή 14/4 στο NOSTRO MONDO με θέματα που αφορούσαν την νεολαία ….
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από νέους αλλά και μεγαλύτερους .Διεξήχθη μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική συζήτηση του υποψηφίου με τους νέους που προκλήθηκε από σειρά ερωτημάτων που του έθεσαν και αφορούσαν την αγορά εργασίας , τον πολιτισμό, τον τουρισμό ,την καθημερινότητα κ.α. Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κύριος Βλάσσης Οικονόμου Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής με έδρα το Άμστερνταμ .Μέσα από μια καταπληκτική και αποκαλυπτική παρουσίαση έθιξε θέματα όπως :αλληλεπίδραση κλίματος και οικονομίας ,δράσεις και προγράμματα της Ε.Ε. για την ενεργειακή εξοικονόμηση και την κλιματική μεταβολή ,πως οι δήμοι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τα συνοδεύουν. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι μέσα από πίνακες και παραδείγματα φάνηκε ξεκάθαρα η ανυπαρξία συμμετοχής του δήμου Κορινθίων στα προγράμματα αυτά .Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με προγράμματα που αφορούσαν την νεανική επιχειρηματικότητα και τρόπους προώθησης της μέσα από τους θεσμούς της Ε.Ε.
Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Νίκος Σταυρέλης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης ,τόνισε την ανάγκη να χρησιμοποιούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις ,την ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων έτσι ώστε ο Δήμος να γίνει καλύτερος και αποδοτικότερος.
Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τους νέους που συμμετείχαν στην εκδήλωση ,γιατί το μεγαλύτερο κέρδος ήταν αυτή η συμμετοχή .Οι νέοι είναι που μας δείχνουν τον δρόμο της αλλαγής και εμείς τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε.