Μια σπουδαία ημερίδα διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Λουτράκι και το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο «Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο»,  με θέμα «Το fairplay στην καθημερινότητα μας».

Αφορμή για την διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας, αποτέλεσε ένα παιδικό παραμύθι που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από παιδιά με τίτλο «FAIR PLAY ο Νεραϊδοακρίδος» . Το βιβλίο εκδόθηκε με την επιμέλεια δύο ανώτατων δικαστικών της κ.α. Στενιώτη Μαργαρίτας (Εφέτης) και του κ. Παναγόπουλου Ιωάννη (Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών), ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται προς ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS.

Στο πλαίσιο διοργανώθηκε  συζήτηση για τον ρόλο του fairplay (δίκαιο παιχνίδι σε ελεύθερη μετάφραση) σε διάφορους τομείς της ζωής μας.

Η φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθαι ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα όπου η τίμια προσπάθεια του αθλητή ξεπερνούσε ακόμη και την ίδια τη νίκη. Συναντάται πλέον σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας και σε κάθε ηλικία αφού σε αυτή περιλαμβάνονται έννοιες ευρύτερες όπως η συνεργασία, η αποδοχή, ο σεβασμός σε συμπαίκτες και αντιπάλους «κάθε είδους», την ευρηματικότητα μιας και ο «αγωνιζόμενος» καλείται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας να χρησιμοποιήσει όλα του τα μέσα για την επίτευξη του στόχου του. Υπό αυτή την σκοπιά προσωπικότητες της κοινωνίας μας, ανέλαβαν να μιλήσουν για θέματα όπως:

· Πως πρέπει να παρουσιάζεται ο θεσμός της δικαιοσύνης στα παιδιά

· Ο θεσμός της δικαιοσύνης ως εμπνευστής του fairplay.

· Η ανάπτυξη του fair play στην κοινωνία μας

· Το fairplay στην πολιτική ζωή

· Η έννοια του fairplay στην σύγχρονη Δημοκρατία

· Το fairplay στη Δημόσια Υγεία

· Η έννοια του fairplay στην Δημόσια Εκπαίδευση

· Η έννοια του fairplay μέσα από την ματιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι: Παναγόπουλος Ιωάνννης (Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών), Πρωτόπαπας Γιώργος (Εκπρόσωπος των παιδικών Xωριών SOS), Εμμανουηλίδου Θωμαή (Αντιεισαγγελέας Κορίνθου), Δήμας Χρίστος (Βουλευτής), Τσόγκας Γιώργος (Βουλευτής), Πανούσης Ιωάννης (Καθ. Πανεπιστημίου – πρώην Υπουργός), Καλομοίρη Δημητρούλα (Διοικήτρια Γ.Ν. Κορίνθου), Γκιώνης Γιώργος (Δήμαρχος Λουτρακίου), Στέφας Ιωάννης (Εκπαιδευτικός ΠΕ70 Med).

Την ημερίδα και την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος του STAR CHANNEL κ. Κολοβάτσιος Γιώργος, καλύφθηκε από τοπικά αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε.

Υποστηρικτής της προσπάθειας ήταν κατά κύριο λόγο το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο αλλά και άλλες ιδιωτικές εταιρείες.
Ο στόχος μας είναι όλοι μέσω μικρών εισηγήσεων διάρκειας 10’ – 15’ να δώσουν, στο κατά βάση νεανικό κοινό μας, μια άποψη για το δίκαιο παιχνίδι και την αναγκαιότητα που υπάρχει να το προάγουμε στην σύγχρονη κοινωνία.

Το Loutrakiblog.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και ήταν εκεί!