ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
10:30 ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου εμποροϋπάλληλους στα σούπερ μάρκετ και στα μικρομάγαζα, τις σχολικές καθαρίστριες, τους συμβασιούχους στους δήμους και στα εργοστάσια, τους εργαζόμενους και άνεργους Έλληνες και μετανάστες του νομού να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αρμόζει.
Να τιμήσουμε τους εργάτες του Σικάγο του 1886 της Θεσσαλονίκης του 36 τους 200 της Καισαριανής και εκατομμύρια εργάτες που έγραψαν με το αίμα τους την ιστορία του Παγκόσμιου Εργατικοί Κινήματος.
Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ. Το σωματείο μας μαζί με δεκάδες σωματεία Ομοσπονδίες Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παλεύουμε ώστε η ΓΣΕΕ να επιτελέσει το ρόλο που της αρμόζει ως οργάνωση εργατών και όχι των εργοδοτών.
Αυτή η μάχη μας αφορά όλους. Δε θ΄ ανεχτούμε πια οι εργοδότες που μας εκμεταλλεύονται και τσακίζουν τη ζωή μας, να έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στα σωματεία τάχα να μας εκπροσωπούν να υπογράφουν συμβάσεις στα μέτρα τους.
Δεν ανεχόμαστε να είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία που ανήκουμε ένας εργοδότης με συμμετοχή σε ανώνυμες εταιρείες και σ΄ ένα λαβύρινθο offshore εταιρειών.
Δεν ανεχόμαστε άλλο να δουλεύουμε εξαντλητικά χωρίς ρεπό, να τσακιζόμαστε σε δεκάδες εργατικά ατυχήματα, ο μισθός μας να μην αρκεί να καλύψουμε ούτε τα βασικά και να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Κι όλα αυτά για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών.
Η συνδικαλιστική μαφία, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ σε πλήρη συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις ευθύνονται για το τσάκισμα της ζωής μας καθώς συμφωνήσαν και υπέγραψαν τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα.
Δεν θ΄ αφήσουμε τους μεγαλοεπιχειρηματίες να ελέγχουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να το υποτάξουν και στο τέλος να το διαλύσουν.
Απεργούμε και απαντάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί “επιστροφής στην κανονικότητα ” “εξόδου της χώρας από τα μνημόνια” και στο ανέκδοτο ” τα δύσκολα είναι πίσω μας” την ώρα που είναι σε ισχύ εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι.
Απεργούμε ενάντια στο δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους προκαλούν.
Απεργούμε και απαιτούμε να μην εμπλέκεται η Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη περιοχή.
Διεκδικούμε να κλείσουν οι βάσεις ορμητήρια του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούνται για τη σφαγή των λαών της περιοχής.
Για μας τους εργαζόμενους ο μόνος δρόμος είναι η ισχυροποίηση του σωματείου μας, η καθημερινή αγωνιστική δράση.
Για να έρθει η ώρα που θα οργανώνουμε εμείς την παραγωγή με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ