Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου προϋπολογισμού 573.553,80 ευρώ

- Advertisement -

Μεγάλη απορροφητικότητα σε προγράμματα ΕΣΠΑ!
Εξασφαλίσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου ΛουτρακίουΕπενδύοντας στην ενέργεια και το περιβάλλον, πετύχαμε την ένταξη του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου” στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό έργου: 573.553,80€.

Η πρόταση έλαβε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία σε πανελλήνιο επίπεδο και αφορά σε ενεργειακές παρεμβάσεις για τη θέρμανση των κολυμβητικών δεξαμενών και των αποδυτηρίων του κολυμβητηρίου, μέσω εφαρμογής συστήματος γεωθερμίας. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αυξάνουν επίσης, την ενεργειακή τάξη του κτιρίου των αποδυτηρίων από Γ σε Β και παράλληλα, μειώνουν την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κατά τη λειτουργία του σε ποσοστό 49,3 %.

Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή καθώς θα αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο για νέους εκπαιδευόμενους επιστήμονες, φορείς και ιδιώτες επιχειρηματίες για τη διάδοση των εφαρμογών γεωθερμίας και των πλεονεκτημάτων τους, επικοινωνώντας την αξιοπιστία τους, τα περιβαλλοντολογικά οφέλη και το μειωμένο λειτουργικό κόστος.
Αναφερόμενος στην επιτυχία της δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε “Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε έργα βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Δήμου. Εργαζόμαστε υπεύθυνα και εντατικά προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που ενισχύουν το προφίλ του Δήμου μας ως αθλητικοτουριστικός προορισμός”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog