Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη με τη Λουτρακιώτισσα σκηνοθέτιδα Μαρία Τσομπανάκου

- Advertisement -

Με φόντο την όμορφη παραλία του Λουτρακίου, η Λουτρακιώτισσα Μαρία Τσομπανάκου,(το γένος της μητέρας της Παντελέων),  δέχθηκε να μας παραχωρήσει συνέντευξη και να μιλήσουμε για την θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί η ίδια.

H νεαρή συμπολίτισσά μας, ήδη έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές για τη δουλειά της!

Η ομάδα ex.anima παρουσιάζει από 2 Μαρτίου στο θέατρο Άβατον το «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού». Είναι η πρώτη φορά που ενήλικες ηθοποιοί αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στη σκηνή το συγκλονιστικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη. Γραμμένο το 2016, βασίζεται στην ιστορία του Λεοπόλδου του Β’, Βασιλιά του Βελγίου και εκούσια «ιδιοκτήτη» του Κονγκό για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

 

 

Μέσα από το έργο αποκαλύπτεται ένα από τα μεγαλύτερα- ίσως το πιο υποβαθμισμένο στη μνήμη, εγκλήματα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας στη Μαύρη Ήπειρο. Στόχος του, να κάνει γνωστές τις πράξεις του «σφαγέα του Κονγκό», αλλά και να ταρακουνήσει το κοινό.
Για πόσο θα μένουμε άπραγοι; Μας αφορούν όλα αυτά τα εγκλήματα και αν όχι γιατί;

Το «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» δεν είναι μια συνηθισμένη παράσταση. Ο τέταρτος τοίχος σπάει και ο θεατής βρίσκεται προ των ευθυνών του. Δεν είναι καν μονόλογος, όπως φαίνεται, αλλά διάλογος, όπου η αφηγήτρια (Μαίρη Ξένου), μαζί με το κοινό θ’ αναζητήσουν τις όποιες απαντήσεις.

Ακατάλληλο για ανήλικους (ήχος όπλου, φωτογραφίες με σκληρές εικόνες)

 

 

 

Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Μαρτίου
Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι.
Πότε: Κάθε Σάββατο στις 21:00 και για δέκα μόνο παραστάσεις (έως 11/5)
Διάρκεια: 100 λεπτά
Εισιτήρια: 12 € (γενική είσοδος), 10 € (μειωμένο)
Κρατήσεις: Μέσω viva.gr και τηλεφωνικά στο 210 3412689 και στο 6942703702

Η παράσταση «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού» ανεβαίνει στο θέατρο Άβατον στην Αθήνα και η Μαρία Τσομπανάκου προσφέρει 3 διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του Loutrakiblog.grΜπορείτε να στείλετε e-mail με την ένδειξη “Προσκλήσεις για το θέατρο” στο loutrakiblog@yahoo.gr ή να στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.

 

 

Ευχαριστούμε το Cafe-Beach Bar La Playa για τη φιλοξενία !

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog