Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χαιρετισμός του Μανώλη Γλέζου στο 5ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας

- Advertisement -

Προς την πολιτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
Προς την πολιτική ηγεσία της Κριμαίας,

Αξιότιμοι φίλοι και φίλες της Κριμαίας,
Αγαπημένοι λαοί της Κριμαίας,
Αγαπημένα μου αδέλφια, Έλληνες τη Κριμαίας,

Χαιρετίζω το 5ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας που πραγματοποιείται εν μέσω ενός νέου και εξαιρετικά επικίνδυνου Ψυχρού Πολέμου, που φέρνει όλους του λαούς της γης όλο και πιο κοντά στον πυρηνικό όλεθρο.

Τα γεγονότα της Πλατείας Μαϊντάν, που έφεραν στην κυβέρνηση του Κιέβου ακροδεξιές και νεοναζιστικές πολιτικές εθνοκάθαρσης σε βάρος των Ρωσόφωνων και των Ρωσικών μειονοτικών πληθυσμών της Ουκρανίας, μεταξύ τους και Ελλήνων, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους λαούς αυτούς, με έντονες τις παραδόσεις της διατήρησης των πολιτισμικών, θρησκευτικών και γλωσσικών τους ιδιαιτεροτήτων, από το ν’ αναζητήσουν, μέσω ενός δημοκρατικού και μαζικού σε προσέλευση δημοψηφίσματος, την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία. Ένα δημοψήφισμα, που σφράγισε με το πιο δημοκρατικό τρόπο τις επικίνδυνες εξελίξεις, που καθοδηγούσε έως τότε το ψυχροπολεμικό ΝΑΤΟ.

Ο συνεχιζόμενος οικονομικός και διπλωματικός πόλεμος σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κριμαιας και των λαών της, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και σειρά άλλων διεθνών συνθηκών. Αυτές οι πολιτικές του ΝΑΤΟ και της αμερικανοκρατίας, που ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου», πρέπει να αναχαιτιστούν με ασπίδα τους ίδιους τους λαούς. Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαών της Κριμαίας από το καθεστώς του Κιέβου και των συμμάχων τους, προσομοιάζει άμε αντίστοιχες παραβιάσεις, σήμερα, των δικαιωμάτων σε βάρος των λαών της Παλαιστίνης , της Υεμένης, της Βενεζουέλας. Αυτές αποδεικνύουν την απόλυτη περιθωριοποίηση του δικαιώματος όλων αυτών των λαών, παράλληλα και του δικού μου λαού, του Ελληνικού, να ορίσουμε, ν’ αποφασίσουμε το δικό μας μέλλον, που πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Οι αντιφασιστικοί αγώνες του χθες, αφήνουν μια βαριά παρακαταθήκη και κληρονομιά στις νέες γενιές.

Κρατήστε ψηλά την σημαία της ελευθερίας , της ανεξαρτησίας , της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πραγματικής δημοκρατίας. Αυτής της δημοκρατίας, που εμείς κληρονομήσαμε από την κλασική και αρχαία Ελλάδα. Αυτή την Ελλάδα, που παραμένει ζωντανή σήμερα στην Κριμαία! Αυτή είναι η Ελλάδα που στην Ταυρίδα αναζητεί δρόμους ειρήνης και προκοπής για όλους τους λαούς την περιοχής!

Μανώλης Γλέζος
Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Λέσχης Φίλων της Κριμαίας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog