Η Μαρία Πρωτοπαππά, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας»

Η Μαρία Πρωτοπαππά, γεννήθηκε και ζει στο Λουτράκι. Απόφοιτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια της Μέσης Εκπαίδευσης, υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης, μεταξύ των οποίων και ως διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων, καλλιεργώντας παιδεία και πολιτισμό στους μαθητές της.
Η ανάμειξη στην πολιτική, με πρώτο κύτταρο τους πολιτιστικούς και τους συνδικαλιστικούς συλλόγους του κλάδου της, φαίνεται ότι είναι στο DNA της.
Οι προγονικές της ρίζες, συνδέονται με πρόσωπα , που διετέλεσαν δήμαρχοι σε σημαντικές, μάλιστα, περιόδους του Δήμου.
Κορυφαία καμπή, η ανάδειξη του θείου της, Παναγιώτη Πρωτοπαππά, ως πρώτου δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας, μετά την μεταπολίτευση, για δύο μάλιστα δημοτικές περιόδους.
Αυτή την παράδοση της πολιτικής συνεισφοράς, αλλά και της αποτελεσματικής συμμετοχής στα εν γένει δρώμενα του Δήμου, συνεχίζει η σημερινή υποψήφια για το Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων Μαρία Πρωτοπαππά, τιμώμενη και τιμώντας τη λαϊκή βούληση από το 2002.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της “Όμηρος” Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΕΠΑΛΠ), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ίβυκου, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας (2006) και Αντιδήμαρχος Οικονομικών (2014-2018).
Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ως υποψήφια για τη διεκδίκηση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.