Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων

- Advertisement -

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.
Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, ισχύουν τα πρώτα 15νθήμερα Μαΐου και Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Συνακόλουθα, για την Κόρινθο η φετινή ενδιάμεση «εαρινή» εκπτωτική περίοδος, είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Πέμπτη, 2 Μαΐου (καθώς η πρωτομαγιά θεωρείται αργία) και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τετάρτη, 15 Μαΐου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 5 Μαΐου.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι συνάδελφοι, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014 «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog