Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν θα μπουν πρόστιμα σε δηλώσεις που θα υποβληθούν έως 6 Μαΐου

- Advertisement -

Πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι για τεχνικούς λόγους το Taxisnet υπολογίζει προσαυξήσεις σε δηλώσεις, που λόγω της παράτασης υποβάλλονται μέχρι 6 Μαϊου, οι οποίες όμως δεν θα ληφθούν υπόψη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθησυχάζει τους φορολογούμενους διευκρινίζοντας ότι δεν θα χρεωθούν με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων για τις συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις που έληγαν στις 30 Απριλίου και έχουν παραταθεί έως και τη Δευτέρα 6 Μαΐου.

Πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι για τεχνικούς λόγους το TAXISnet υπολογίζει προσαυξήσεις στις δηλώσεις που λόγω της παράτασης υποβάλλονται αυτές τις ημέρες, οι οποίες όμως δεν θα ληφθούν υπόψη. Στις περιπτώσεις που κάποιοι φορολογούμενοι πλήρωσαν τους φόρους με προσαύξηση το επιπλέον ποσό θα τους επιστραφεί μέσω συμψηφισμού με επόμενες πληρωμές.

Την ίδια στιγμή, η περίοδος για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων έχει φτάσει, και η ΑΑΔΕ δίνει χρηστικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους. Έναν πλήρη και αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Ο οδηγός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα για την συμπλήρωση του εισοδήματος, τα τεκμήρια, τις μειώσεις φόρων και το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog