Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιώργος Σπυρόπουλος – Το λίκνο της συνέχειας του Ελληνικού Πολιτισμού.

- Advertisement -
Του Δημήτρη Καραπατά
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω έναν συμπολίτη μας, που ως αρχαιολόγος κι επιστήμονας, διαπρέπει σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου.
Ενώ ταυτόχρονα είναι και ο διευθυντής όλων των αρχαιολογικών χώρων του νομού Κορινθίας!
Ο λόγος φυσικά για τον εκλεκτό,  κύριο Γιώργο Σπυρόπουλο, του οποίου ο βίος, είναι ολόκληρος ένας άθλος αρετής και τιμής, σε μια από τις πιο ένδοξες και πλούσιες ιστορίες του κόσμου, όπως η Ελληνική!
Διαλέξεις δικές του, ένωσαν τα κομμάτια πολιτισμών και φιλοξενήθηκαν σε πολλά καταξιωμένα Πανεπιστήμια του κόσμου, όπως αυτής, που έγινε το 2018 στο Getty Museum του Los Angeles με θέμα : “Αίγυπτος-Ελλάδα-Ρώμη, Εφαπτόμενοι Πολιτισμοί!”
EGYPT – GREECE – ROME 
        GETTY   MUSEUM CROSS –  CULTURAL
                 ENCOUNTERS IN ANTIQUITY 
Οι γνώσεις του είναι τέτοιες, που κατάφερε να διαβάσει, τα ονόματα της μιας εκ των 10  φύλων των Aθηνών, που είναι χαραγμένες σε τετράστιχο επίγραμμα και σε στοιχηδόν διάταξη, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί ο αριθμός των 192  πεσόντων, των οποίων αναφέρει ο Ηρόδοτος!
Ειρήσθω εν παρόδω, μέσα από αυτήν την περίπλοκη γεωγραφία των λέξεων, που είναι κατοχυρωμένη στην ελληνική ιστορία, επιβεβαιώνεται η ιστορική αναφορά του Ηρόδοτου για τη μάχη του Μαραθώνα!
Αξίζει να σημειωθεί πώς το προαναφερόμενο σπάνιο και ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικό εύρημα που σας επισυνάπτω αποκλειστικά, εκτίθεται στο μουσείο του Άστρους Κυνουρίας kαι επιβάλλεται να εκτεθεί στο παγκόσμιο κοινό για το οποίο προαλείφεται για την παρουσίαση, μέσα στο 2019, το προαναφερόμενο φημισμένο αμερικάνικο  πανεπιστήμιο!
Σίγουρα αυτά και άλλα πολλά, που καλώς  εχόντων των πραγμάτων θα σας ξεδιπλώσω με την πάροδο του χρόνου σαν ένα γαϊτανάκι ιστορικών αποκαλύψεων, δεν μπορεί κανείς,να υποκριθεί,πως δε τον εντυπωσιάζουν
Ενώ αν πράγματι υπάρξει άνθρωπος τέτοιος, το μόνο που μπορώ να σκεφτεί ο γράφων, είναι ο ύπνος ο μακάριος για αυτόν!
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog