Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτή εκδήλωση: Γυναικοκτονίες – Το φρικτό πρόσωπο της πατριαρχίας

- Advertisement -
Από το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη μέχρι την πρόσφατη αποκάλυψη του κατά συρροή δολοφόνου μεταναστριών στην Κύπρο,

το τελευταίο διάστημα κάθε μερικές ημέρες μαθαίνουμε και για ένα νέο έγκλημα με θύμα γυναίκα. Συχνά τα βλέπουμε να παρουσιάζονται ως «οικογενειακές τραγωδίες», εγκλήματα «πάθους» ή «τιμής», ωστόσο υπάρχει ένα αόρατο νήμα που τα συνδέει. Αυτό θα προσπαθήσουμε να ψηλαφίσουμε, συζητώντας για την ανάγκη και τους τρόπους να αγωνιστούμε συλλογικά απέναντι στις αντιλήψεις που οπλίζουν τα χέρια δολοφόνων και βιαστών, ώστε να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα του φεμινιστικού κινήματος: «Ούτε μία λιγότερη».
Σας καλούμε λοιπόν αυτή την Κυριακή 12/5 στις 20:00, στο συναυλιακό χώρο «Μαρία Δημητριάδη» (Αδειμάντου 12, Κόρινθος), σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Γυναικοκτονίες: Το φρικτό πρόσωπο της πατριαρχίας. Πώς απαντά το σύγχρονο φεμινιστικό κίνημα». Μαζί μας θα είναι η Σίσσυ Βωβού (φεμινιστική συλλογικότητα «Το Μωβ»), η Πηνελόπη Πετροπούλου (Συνέλευση 8ης Μάρτη) και η Ελευθερία Σοφιανοπούλου (ελευθεριακή συλλογικότητα «Fiore Nero»). Μας αφορά όλες και όλους!
Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog