. Με υπογραφή Τατούλη η Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτηρίων του Δήμου Μεγαλόπολης

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, μέσω της ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία 2020, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων του Δήμου Μεγαλόπολης. Συγκεκριμένα, εντάχθηκε η πράξη «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κτιρίου Παλούμπα, Δημαρχείου Τροπαίων, Κ.Ε.Π. Βαλτεσινίκου, Πνευματικού Κέντρου Λαγκαδίων, Πνευματικού Κέντρου Τροπαίων, Δημοτικού Σχολείου Κοντοβάζαινας, Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου», προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ.
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στα πλαίσια υλοποίησης των εν λόγω έργων στοχεύουν στην αναβάθμιση των κτιρίων κατά δύο τουλάχιστον ενεργειακές κατηγορίες, και έχει ως στόχο :
• την ελαχιστοποίηση κατά το δυνατόν της κατανάλωσης ενέργειας και μείωση των ενεργειακών εξόδων,
• και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας.

 

Με υπογραφή Τατούλη η Ενεργειακή Αναβάθμισητου Δημοσίου Κτηρίου της Καρύταινας

 

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, μέσω της ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία 2020, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοσίου κτιρίου της Καρύταινας στο Δήμο Γορτυνίας, με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στα πλαίσια υλοποίησης του εν λόγω έργου στοχεύουν στην αναβάθμιση του κτιρίου κατά δύο τουλάχιστον ενεργειακές κατηγορίες, και έχει ως στόχο :

  • την ελαχιστοποίηση κατά το δυνατόν της κατανάλωσης ενέργειας και μείωση των ενεργειακών εξόδων,
  • και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας.

 

Με υπογραφή Τατούλη η υλοποίηση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της Βλαχέρνας

 

Εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία 2020, το έργο του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Βλαχέρνας του Δήμου Τρίπολης με προϋπολογισμό 564.516,13 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο έργο το οποίο εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπηρετεί τους στόχους της αειφορίας του περιβάλλοντος και εξασφαλίζει επαρκείς και ποιοτικές ποσότητες νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ παράλληλα εξοικονομεί υδάτινους πόρους από τη μείωση διαρροών στα δίκτυα διανομής.

 

. Πέτρος Τατούλης «Ξεκινά η κατασκευή του έργου Τριπόταμα-Παραλογγοί-Καρδαρίτσι μετά το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο»

 

Ξεκινά τις εργασίες η ανάδοχος εταιρία του έργουΤριπόταμα – Παραλογγοί – Καρδαρίτσι, μετά το πράσινο φως που έδωσε στην Περιφέρεια το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Ένας Γολγοθάς για μια ακριτική περιοχή της Αρκαδίας και της Γορτυνίας έφτασε στο τέλος του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και σημείωσε «αποδείξαμε με το έργο μας την πλήρη συνέπειά μας στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες και είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε το μεγάλο αυτό έργο εκεί που ανήκει, στους πολίτες της Πελοποννήσου».

«Με την αξιοπιστία μας και τη σκληρή δουλειά μας ξεπεράσαμε πολλά και πολύ δύσκολα προβλήματα» δήλωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και ανέφερε ότι αν δεν υπήρχαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο που είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα είχε ολοκληρωθεί και θα είχε αποδοθεί στους πολίτες.

«Επιμείναμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε και πάλι τα χρήματα, αλλά και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις υλοποίησης του έργου. Αυτή άλλωστε είναι και η επιτυχία στην πολιτική. Να επιμένεις, να μην εγκαταλείπεις και να αποδίδεις στους πολίτες ολοκληρωμένα έργα» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης και συνέχισε απευθυνόμενος στους Αρκάδες Γορτύνιους, «όπως ήμασταν πάντα δίπλα και στις μεγαλύτερες πόλεις και στα μικρότερά μας χωριά έτσι θα πορευτούμε και στην επόμενη θητεία μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά και είμαστε απέναντι στη  ακραία νεοφιλελεύθερη άποψη που επιτάσσει τα έργα να χρηματοδοτούνται ανάλογα τη σχέση κόστους – οφέλους, γιατί το κράτος δεν μπορεί ποτέ να απωλέσει το κοινωνικό του πρόσημο».