Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Περιοδεία Tατούλη στο Λέχαιο, Περιγιάλι, Βραχάτι, Βέλο, Ζευγολατιό, Άσσο, Βόχα

- Advertisement -

Περιοδεία στο Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσο, Βέλο, Ζευγολατιό, Βόχα και Βραχάτι πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του.
Ο Πέτρος Τατούλης συνομίλησε με συμπατριώτες του, ακούγοντας τις ανησυχίες τους και ανέπτυξε το όραμά του για το αύριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Η Κορινθία αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξής της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ σημαντικούς πόρους στην Κορινθία σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε λύσει σημαντικά προβλήματα και έχουμε έμπρακτα στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της. Κάναμε μια δύσκολη αρχή. Σήμερα, βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης δεκάδες έργα, τα οποία θα παραδοθούν στους πολίτες αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των πολιτών».

Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Βέλο-Βόχας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε έργα που έχουν διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, όπως στην «Ανακατασκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων περιοχών Δήμου Βέλου – Βόχας» προϋπολογισμού 430.000 ευρώ, αλλά και στη «Βελτίωση της επαρχιακής οδού Βέλου – Στιμάγκας – Κούτσι – Νεμέας» ύψους πλέον των 6.500.000 €.

Έργα οδοποιίας σε όλο το δίκτυο της Κορινθίας

Σε φάση δημοπράτησης βρίσκεται η «Βελτίωση του οδικού δικτύου του δήμου Βέλου», ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις μετά από προγραμματικές συμβάσεις με τους αντίστοιχους δήμους και σε σχολικά κτίρια στο Μεσινό, στο Βραχάτι, στους Καλιάνους κ.λ.π. Τα εκτελεσμένα έργα συντήρησης των κτιριακών υποδομών ανέρχονται σε 550.000 €

Έργο-σταθμός το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου

Ο Πέτρος Τατούλης επικεντρώθηκε στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου, στο οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση κατασκευής, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Το έργο μας εγγύηση για την επιτυχία του επιχειρησιακού σχεδίου της επομένης περιόδου
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατέληξε ότι «στην Πελοπόννησο την τελευταία οκταετία σχεδιάσαμε, χρηματοδοτήσαμε και υλοποιήσαμε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα έργων υποδομής. Το μεγαλύτερο που έχει εκτελεστεί ποτέ στον τόπο μας. Αν και οι υποδομές που έχουν εκτελεστεί αγγίζουν σε προϋπολογισμό τα 2 δις ευρω, ο αγώνας ειδικά για τα οδικά δίκτυα είναι συνεχής”.

“Ιδρύουμε την πρώτη Περιφερειακή Επενδυτική Τράπεζα στην Πελοπόννησο”

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Κορίνθιων και για την Επενδυτική Τράπεζα Πελοποννήσου που υλοποιείται από την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθότι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να μπορεί να χρηματοδοτεί και να δίνει κεφάλαια κίνησης σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις , οι οποίες στην περίοδο της κρίσης έχασαν την πρόσβασή τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. “Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Το τραπεζικό σύστημα είναι κομμάτι της ελληνικής κρίσης, του οποίου η ανάγκη για επιβίωση μετακυλήσθηκε ως κόστος στον έλληνα φορολογούμενο. Σήμερα, οι τράπεζες λειτουργούν απλά ως παροχή υπηρεσιών στην κυκλοφορία του χρήματος, χωρίς καμία δυνατότητα να υποστηρίξουν την επενδυτική διαδικασία. Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε , στο μοντέλο των γερμανικών ταμιευτηρίων , με μια τράπεζα ελληνικών κεφαλαίων”, ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης.

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog